Casa Museo de los Reyes: Ontdek de rijke geschiedenis van Fuerteventura

10 oktober 2023
Casa Museo de los Reyes: Ontdek de rijke geschiedenis van Fuerteventura

Als je op zoek bent naar een geweldige plek om meer te weten te komen over de geschiedenis van Fuerteventura, dan moet je absoluut een bezoek brengen aan Casa Museo de los Reyes. Dit prachtige museum is gelegen in La Oliva en biedt bezoekers de kans om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van het eiland.

Maar wat maakt Casa Museo de los Reyes zo speciaal? Waarom zou je deze plek op je lijst moeten zetten van dingen om te zien en te doen op Fuerteventura? In deze blogpost zullen we je alles vertellen wat je moet weten over dit fascinerende museum.

Geschiedenis van Casa Museo de los Reyes

Casa Museo de los Reyes is gevestigd in een prachtig koloniaal herenhuis uit de achttiende eeuw. Dit herenhuis was ooit de residentie van de gouverneur van Fuerteventura en Lanzarote, en het is een van de meest historische gebouwen op het eiland.

Het gebouw zelf is opmerkelijk vanwege zijn architectuur, met prachtige kolommen en bogen die kenmerkend zijn voor de koloniale stijl. Het museum is in 1980 geopend en heeft sindsdien talloze bezoekers aangetrokken die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Fuerteventura.

Wat te zien in Casa Museo de los Reyes

Casa Museo de los Reyes is een prachtig museum dat gewijd is aan de geschiedenis van Fuerteventura. Het museum biedt bezoekers de mogelijkheid om meer te weten te komen over het erfgoed van het eiland, van de pre-Spaanse tijd tot de moderne tijd.

Een van de hoogtepunten van het museum is de permanente tentoonstelling over de Guanches, de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden. Deze tentoonstelling biedt fascinerende inzichten in de cultuur en levensstijl van deze oude bevolking.

Een andere belangrijke ruimte in het museum is de zaal die is gewijd aan het koloniale tijdperk van Fuerteventura. In deze zaal kun je meer te weten komen over de Spaanse overheersing van het eiland en de invloed die dit heeft gehad op de cultuur en economie van het eiland.

Activiteiten in Casa Museo de los Reyes

Casa Museo de los Reyes biedt niet alleen een fascinerende kijk op de geschiedenis van Fuerteventura, maar organiseert ook verschillende activiteiten om bezoekers te helpen meer te weten te komen over de cultuur van het eiland.

Een van de activiteiten die je kunt doen is het bijwonen van een traditionele Canarische maaltijd. Dit is een geweldige manier om kennis te maken met de lokale keuken en meer te weten te komen over de culinaire tradities van het eiland.

Een andere activiteit die je kunt doen is deelnemen aan een workshop over traditionele ambachten. Hier kun je leren hoe je bijvoorbeeld manden kunt weven of aardewerk kunt maken, en zo meer te weten komen over de ambachtelijke tradities die al eeuwenlang op het eiland bestaan.

Praktische informatie

Casa Museo de los Reyes is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 18.00 uur en op zondag van 10.00 uur tot 14.00 uur. De toegangsprijs bedraagt ​​€ 5 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Kinderen onder de 7 jaar mogen gratis naar binnen.

Het museum is goed bereikbaar met de auto of de bus. Als je met de auto komt, kun je parkeren op een van de nabijgelegen parkeerplaatsen. Als je met de bus komt, kun je uitstappen bij de bushalte in de buurt van het museum.

Casa Museo de los Reyes is een absolute must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Fuerteventura. Dit prachtige museum biedt niet alleen een fascinerende kijk op het erfgoed van het eiland, maar organiseert ook verschillende activiteiten om bezoekers te helpen meer te weten te komen over de cultuur en tradities van het eiland.

Of je nu geïnteresseerd bent in de Guanches, de Spaanse overheersing van het eiland of de ambachtelijke tradities van Fuerteventura, Casa Museo de los Reyes heeft voor ieder wat wils. Breng een bezoek aan dit prachtige museum en ontdek de rijke geschiedenis en cultuur van een van de mooiste eilanden van de Canarische Eilanden.