De beste plekken om te snorkelen met zeeschildpadden op Fuerteventura: een unieke ervaring

3 juni 2023
De beste plekken om te snorkelen met zeeschildpadden op Fuerteventura: een unieke ervaring

Fuerteventura, het op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden, is een waar paradijs voor liefhebbers van zon, zee en zand. Maar wist je dat het eiland ook een geweldige bestemming is voor het spotten van zeeschildpadden en snorkelen in kristalhelder water? In dit artikel delen we de beste plekken om te snorkelen met zeeschildpadden op Fuerteventura, zodat je een onvergetelijke ervaring kunt beleven tijdens je vakantie.

Waarom Fuerteventura?

Fuerteventura staat bekend om zijn prachtige zandstranden, het warme klimaat en de uitstekende surfmogelijkheden. Maar het eiland heeft ook een rijke onderwaterwereld die wacht om ontdekt te worden. Door de vulkanische oorsprong van het eiland is het omringd door een indrukwekkende zeebodem met riffen, grotten en rotswanden die een thuis bieden aan een grote verscheidenheid aan zeedieren.

Een van de meest bijzondere bewoners van de wateren rondom Fuerteventura is de zeeschildpad. Er zijn verschillende soorten zeeschildpadden te vinden, zoals de Karetschildpad en de onechte karetschildpad, die beide op de lijst van bedreigde diersoorten staan. Het zien van deze majestueuze dieren in hun natuurlijke habitat is een unieke en onvergetelijke ervaring die je niet mag missen.

Beste plekken om te snorkelen met zeeschildpadden

1. Isla de Lobos

Isla de Lobos, een klein eiland gelegen op slechts twee kilometer van de noordoostkust van Fuerteventura, is een van de beste plekken om te snorkelen met zeeschildpadden. Het eiland is een beschermd natuurgebied en herbergt een rijke biodiversiteit, zowel op het land als onder water.

Om Isla de Lobos te bereiken, kun je een boottocht maken vanuit de stad Corralejo. Eenmaal op het eiland zijn er verschillende plekken waar je kunt snorkelen, zoals Playa de la Concha, El Puertito en Caleta de la Madera. Deze plekken zijn bekend om hun heldere water en de aanwezigheid van zeeschildpadden die zich voeden met de zeegrasvelden in de omgeving.

2. Ajuy

Ajuy is een klein vissersdorp aan de westkust van Fuerteventura, bekend om zijn zwarte zandstranden en indrukwekkende kliffen. Het rustige water en de aanwezigheid van grotten en inhammen maken het een ideale plek om te snorkelen en zeeschildpadden te spotten.

De beste plek om te snorkelen in Ajuy is bij de Cueva de los Contrabandistas, een grot die alleen toegankelijk is bij laagwater. Hier kun je zeeschildpadden spotten die zich verstoppen tussen de rotsen en zich voeden met de algen.

3. Morro Jable

Morro Jable is een populaire badplaats in het zuiden van Fuerteventura, met lange zandstranden en ondiepe wateren. Het is een uitstekende plek om te snorkelen met zeeschildpadden, vooral in de buurt van de vuurtoren en de haven.

De zeeschildpadden zijn vaak te vinden in het ondiepe water, waar ze zich voeden met de algen die groeien op de rotsen en de zeebodem. Het heldere water en de rustige omstandigheden maken het gemakkelijk om deze prachtige dieren van dichtbij te observeren.

4. Caleta de Fuste

Caleta de Fuste, ook bekend als El Castillo, is een toeristisch resort aan de oostkust van Fuerteventura. De beschutte baai maakt het een ideale plek voor beginners om te snorkelen en zeeschildpadden te spotten.

In de omgeving van Caleta de Fuste zijn er verschillende snorkelplekken waar je zeeschildpadden kunt tegenkomen, zoals Playa del Castillo, Playa la Guirra en Playa de la Barca. Het is niet ongebruikelijk om hier groepen zeeschildpadden te zien die zich voeden met de zeegrasvelden en rondzwemmen in het heldere water.

Tips voor het snorkelen met zeeschildpadden

Fuerteventura is een uitstekende bestemming voor het spotten van zeeschildpadden en het verkennen van de prachtige onderwaterwereld. Of je nu een ervaren snorkelaar bent of het voor het eerst probeert, het zwemmen met deze majestueuze dieren is een unieke ervaring die je altijd zult koesteren. Dus pak je snorkeluitrusting en ontdek de beste plekken om te snorkelen met zeeschildpadden op Fuerteventura!