De 7 Beste SUP Plekken op Fuerteventura: Verken het Eiland vanaf het Water

5 juli 2024
De 7 Beste SUP Plekken op Fuerteventura: Verken het Eiland vanaf het Water

Fuerteventura, een van de prachtige Canarische Eilanden, is een paradijs voor liefhebbers van Stand-Up Paddleboarding (SUP). Met zijn kristalheldere wateren, adembenemende landschappen en constante wind is Fuerteventura de perfecte bestemming om het eiland vanaf het water te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren paddleboarder, hier zijn de 7 beste plekken om te SUPpen op Fuerteventura.

1. Playa de Corralejo

Het bruisende stadje Corralejo in het noorden van Fuerteventura biedt een geweldige locatie om te gaan SUPpen. Met zijn uitgestrekte stranden en kalme wateren is Playa de Corralejo perfect voor beginners. Huur een paddleboard bij een van de lokale verhuurbedrijven en verken de prachtige kustlijn van Corralejo.

2. Playa de Sotavento

Voor de avontuurlijke paddleboarders is Playa de Sotavento, gelegen aan de zuidkust van Fuerteventura, de ideale plek. Met zijn constante wind en hoge golven is dit een geweldige plek om je vaardigheden te testen. Geniet van het gevoel van vrijheid terwijl je over de turquoise wateren van Playa de Sotavento peddelt.

3. Isla de Lobos

Isla de Lobos, een klein eiland voor de kust van Fuerteventura, is een verborgen juweeltje voor SUP-liefhebbers. Neem de veerboot vanuit Corralejo naar Isla de Lobos en verken de afgelegen baaien en kristalheldere lagunes op je paddleboard. Het rustige water en de prachtige natuur maken van Isla de Lobos een must-visit voor elke paddleboarder.

4. Playa Blanca

Playa Blanca, gelegen aan de westkust van Fuerteventura, is een populaire plek voor zowel surfers als paddleboarders. Met zijn lange, gouden strand en perfecte golven is Playa Blanca een geweldige plek om te genieten van een dagje op het water. Huur een paddleboard en peddel langs de indrukwekkende rotsformaties van Playa Blanca.

5. El Cotillo

Het charmante vissersdorpje El Cotillo aan de noordwestkust van Fuerteventura is een geweldige plek om te SUPpen. Met zijn beschutte baaien en glinsterende lagunes is El Cotillo ideaal voor paddleboarders van alle niveaus. Peddel langs de schilderachtige kustlijn en geniet van het prachtige uitzicht op de oceaan.

6. Playa de Ajuy

Voor een unieke SUP-ervaring moet je zeker een bezoek brengen aan Playa de Ajuy, een afgelegen strand aan de westkust van Fuerteventura. Peddel door de mysterieuze grotten en geniet van de rustige sfeer van Playa de Ajuy. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want dit is een plek die je niet snel zult vergeten.

7. Playa de Cofete

Last but not least is Playa de Cofete, een van de meest ongerepte en afgelegen stranden van Fuerteventura. Met zijn ruige kustlijn en kristalheldere water is Playa de Cofete een paradijs voor avontuurlijke paddleboarders. Peddel langs de hoge kliffen en geniet van de adembenemende uitzichten op deze ongerepte locatie.

Of je nu op zoek bent naar rustige baaien, hoge golven of afgelegen stranden, Fuerteventura heeft voor elk wat wils als het gaat om SUPpen. Pak je paddleboard en ontdek de schoonheid van dit eiland vanaf het water. Veel plezier en geniet van het avontuur!