De beste plekken om te duiken met haaien op Fuerteventura: een unieke ervaring

5 januari 2024
De beste plekken om te duiken met haaien op Fuerteventura: een unieke ervaring

Fuerteventura, een van de prachtige Canarische eilanden, trekt jaarlijks duikers van over de hele wereld aan. Het kristalheldere water en de gevarieerde onderwaterwereld maken het een paradijs voor duikliefhebbers. Maar wat Fuerteventura echt uniek maakt, is de mogelijkheid om te duiken met haaien. In dit artikel zullen we de beste plekken bespreken om deze unieke ervaring op te doen.

1. El Hierro

El Hierro is een van de beste plekken ter wereld om te duiken met haaien. Het eiland is de thuisbasis van de El Bajón, een onderwaterberg die bekend staat om zijn overvloed aan zeeleven, waaronder verschillende soorten haaien. Duikers kunnen hier getuige zijn van majestueuze hamerhaaien, engelhaaien en zijdehaaien. Het water is hier kristalhelder en de duikomstandigheden zijn over het algemeen ideaal.

2. Los Lobos

Los Lobos, een klein eiland voor de noordkust van Fuerteventura, staat bekend om zijn spectaculaire duiklocaties. Hier kunnen duikers zwemmen met verschillende soorten haaien, waaronder de indrukwekkende Atlantische zandtijgerhaaien. Deze haaien zijn relatief ongevaarlijk voor mensen en bieden duikers een onvergetelijke ervaring. De duiklocaties rond Los Lobos zijn gemakkelijk te bereiken en bieden vaak uitstekend zicht.

3. Gran Tarajal

Gran Tarajal, gelegen aan de oostkust van Fuerteventura, is een populaire duikbestemming waar duikers haaien kunnen tegenkomen. Duiken in Gran Tarajal biedt de mogelijkheid om verschillende soorten haaien te zien, waaronder de zwarte tip rifhaai en de engelhaai. Het water is hier meestal rustig en de duikomstandigheden zijn over het algemeen goed. Duikers worden vaak vergezeld door een verscheidenheid aan andere zeedieren, waardoor de duikervaring nog specialer wordt.

4. La Restinga

La Restinga, gelegen aan de zuidkust van El Hierro, is een uitstekende duikbestemming voor haaienliefhebbers. Hier kunnen duikers duiken maken in het beroemde Mar de Las Calmas, een beschutte zee die bekend staat om zijn grote populatie haaien. Duikers kunnen hier verschillende soorten haaien tegenkomen, waaronder de zijdehaai, de engelhaai en de hamerhaai. De duiklocaties rond La Restinga bieden vaak uitstekend zicht en een overvloed aan zeeleven.

5. Corralejo

Corralejo, een populaire badplaats aan de noordkust van Fuerteventura, biedt ook geweldige duikmogelijkheden met haaien. Duikers kunnen hier duiken maken in het natuurreservaat Islote de Lobos, waar ze kunnen zwemmen met verschillende soorten haaien, waaronder de Atlantische zandtijgerhaai en de zijdehaai. Het water rond Corralejo is helder en de duikomstandigheden zijn meestal goed, waardoor duikers een geweldige ervaring hebben.

Dit waren slechts enkele van de beste plekken om te duiken met haaien op Fuerteventura. Het eiland biedt een schat aan duiklocaties en zeeleven om van te genieten. Of je nu een ervaren duiker bent of net begint, duiken met haaien op Fuerteventura is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Zorg ervoor dat je je duikavontuur plant met een erkende duikoperator en geniet van deze unieke en adembenemende ervaring!