De beste plekken om te fotograferen tijdens een roadtrip op Fuerteventura: van noord naar zuid

3 juli 2023
De beste plekken om te fotograferen tijdens een roadtrip op Fuerteventura: van noord naar zuid

Fuerteventura, het op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden, is een paradijs voor fotografen. Het eiland staat bekend om zijn adembenemende landschappen, gouden zandstranden, kristalheldere wateren, unieke vulkanische formaties en pittoreske dorpjes. In dit artikel nemen we je mee op een roadtrip van noord naar zuid, waarbij we de beste plekken om te fotograferen op Fuerteventura bespreken.

Corralejo en de Duinen

Begin je roadtrip in het noorden, in de levendige stad Corralejo. Deze stad, omringd door prachtige stranden, is een perfect startpunt voor je fotografische avontuur. Maak een wandeling langs de haven en het oude centrum, waar je het dagelijkse leven van de lokale bevolking kunt vastleggen.

Iets buiten Corralejo vind je het Corralejo Natural Park, een beschermd gebied met uitgestrekte zandduinen die zich uitstrekken tot aan de kust. Deze duinen zijn een favoriete plek voor fotografen om het contrast tussen het gouden zand en de helderblauwe zee vast te leggen. Het beste moment om hier te fotograferen is tijdens zonsopkomst of zonsondergang, wanneer het licht zacht is en lange schaduwen creëert.

El Cotillo en de Vuurtoren

Rijd verder naar het westen en je komt aan in El Cotillo, een charmant klein vissersdorpje met een ontspannen sfeer. De witgewassen huizen en kleurrijke vissersboten die op het droge liggen, bieden uitstekende fotomomenten. Verken de smalle straatjes en maak kennis met de vriendelijke lokale bevolking, die je graag vertellen over hun leven op het eiland.

Aan de rand van El Cotillo staat de Tostón-vuurtoren, een van de meest iconische bezienswaardigheden van Fuerteventura. De witte vuurtoren steekt prachtig af tegen de ruige kustlijn en de diepblauwe oceaan. Het is een ideale plek om te experimenteren met lange sluitertijden om de beweging van de golven vast te leggen.

Vulkanische landschappen bij Tindaya

Terwijl je verder naar het zuiden rijdt, zul je het landschap zien veranderen van zandstranden naar indrukwekkende vulkanische formaties. De berg Tindaya, ook wel bekend als de heilige berg, is een uitstekende plek om deze dramatische landschappen vast te leggen. Rijd naar het uitkijkpunt Mirador de Tindaya en geniet van het panoramische uitzicht over het omliggende landschap.

De berg Tindaya is een belangrijke archeologische en culturele site, met meer dan 300 prehistorische gravures die in de rotsen zijn gekerfd. Hoewel je de gravures zelf niet mag fotograferen, biedt het gebied rondom de berg tal van mogelijkheden om de unieke geologie van Fuerteventura vast te leggen.

Betancuria en de omliggende valleien

De volgende stop op je roadtrip is Betancuria, de voormalige hoofdstad van Fuerteventura en een van de oudste nederzettingen op het eiland. Het pittoreske dorpje is genesteld in een groene vallei en staat vol met historische gebouwen, zoals de Santa María-kerk en het Archeologisch Museum. Wandel door de geplaveide straatjes en bewonder de traditionele Canarische architectuur, die een prachtig onderwerp vormt voor je foto's.

De omliggende valleien van Betancuria zijn een lust voor het oog, met hun terrasvormige velden, palmbomen en kleurrijke bloemen. Dit is een ideale plek om landschapsfoto's te maken, vooral tijdens de lente wanneer de valleien in volle bloei staan.

Ajuy en de grotten

Rijd verder naar de westkust en je bereikt het kleine vissersdorpje Ajuy. Bekend om zijn zwarte zandstrand en indrukwekkende grotten, biedt Ajuy een unieke en dramatische achtergrond voor je foto's. De grotten, gevormd door erosie en geologische processen, zijn een fascinerend onderwerp om te fotograferen, vooral tijdens zonsondergang wanneer het licht de texturen en kleuren van de rotsen benadrukt.

Jandía en de zuidelijke stranden

Je roadtrip op Fuerteventura is niet compleet zonder een bezoek aan het schiereiland Jandía in het zuiden van het eiland. Dit gebied staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden, azuurblauwe wateren en dramatische kliffen. De stranden van Cofete, Sotavento en Morro Jable zijn enkele van de meest fotogenieke plekken in dit deel van het eiland.

De vuurtoren van Punta Jandía, gelegen op het meest zuidwestelijke punt van Fuerteventura, is een andere populaire locatie voor fotografen. Omringd door ruige kliffen en het uitgestrekte, verlaten landschap, biedt de vuurtoren een prachtig contrast tussen mens en natuur.

Fuerteventura biedt een schat aan fotografische mogelijkheden, van zijn adembenemende stranden en vulkanische landschappen tot zijn charmante dorpjes en historische monumenten. Een roadtrip van noord naar zuid stelt je in staat om al deze prachtige locaties te verkennen en enkele onvergetelijke foto's te maken. Dus pak je camera, spring in de auto en ontdek de schoonheid van Fuerteventura!