De beste plekken om te genieten van de lokale keuken op Fuerteventura: van markten tot restaurants

22 mei 2023
De beste plekken om te genieten van de lokale keuken op Fuerteventura: van markten tot restaurants

Fuerteventura, een van de prachtige Canarische Eilanden, is niet alleen bekend om zijn adembenemende stranden en landschappen, maar ook om zijn smakelijke en diverse lokale keuken. Het eiland biedt een breed scala aan eetgelegenheden, van traditionele markten tot moderne restaurants. In dit artikel bespreken we enkele van de beste plekken op Fuerteventura om te genieten van de lokale keuken en de smaken van dit unieke eiland te ontdekken.

Traditionele markten

Een van de beste manieren om de lokale keuken op Fuerteventura te ontdekken, is door een bezoek te brengen aan een van de vele traditionele markten die over het eiland verspreid zijn. Hier vindt u de meest verse ingrediënten, rechtstreeks van de lokale boeren en producenten.

Mercado Agrícola y Artesanal de La Oliva

De Mercado Agrícola y Artesanal de La Oliva is een van de populairste markten op Fuerteventura en is gelegen in het historische dorp La Oliva. Deze markt vindt elke dinsdag en vrijdag plaats en biedt een breed scala aan lokale producten en handgemaakte ambachten. Hier kunt u genieten van verse groenten en fruit, lokale kazen, ambachtelijk brood, honing, olijfolie en nog veel meer. U kunt ook genieten van vers bereide gerechten zoals "gofio" (een traditioneel Canarisch meel), "papas arrugadas" (gerimpelde aardappelen) en "mojo" (typische Canarische saus).

Mercado de Tetir

Een andere geweldige markt om te bezoeken is de Mercado de Tetir, gelegen in het kleine dorp Tetir, op slechts een korte rit van de hoofdstad Puerto del Rosario. Deze markt vindt elke zondagochtend plaats en is een uitstekende plek om lokale producten te kopen en te genieten van traditionele muziek en dans. U kunt hier onder andere verse vis, lokaal vlees, groenten en fruit, kazen en honing vinden.

Restaurants met lokale gerechten

Naast de traditionele markten zijn er op Fuerteventura talloze restaurants te vinden waar u heerlijke lokale gerechten kunt proeven. Hier zijn enkele van de beste restaurants op het eiland waar u kunt genieten van de lokale keuken:

Casa Santa María

Casa Santa María, gelegen in het pittoreske dorp Betancuria, is een van de beste restaurants op Fuerteventura om te genieten van traditionele Canarische gerechten. Het restaurant is gevestigd in een prachtig gerestaureerd 17e-eeuws huis en biedt een warme en gastvrije sfeer. Op het menu staan klassieke gerechten zoals "almogrote" (een pittige kaasspread), "ropa vieja" (stoofpot met vlees en groenten) en "cabrito asado" (geroosterd geitenvlees).

El Horno

In het charmante dorpje Villaverde vindt u El Horno, een lokaal restaurant dat bekend staat om zijn heerlijke huisgemaakte gerechten en vriendelijke bediening. Hier kunt u genieten van een selectie van typische Canarische gerechten, zoals "queso asado" (geroosterde kaas), "escaldón de gofio" (een stoofpot met gofio, bouillon en groenten) en "viejas" (een smakelijke lokale vis). Het restaurant heeft ook een uitgebreide wijnkaart met wijnen van de Canarische Eilanden.

La Vaca Azul

La Vaca Azul is een populair restaurant in de havenstad El Cotillo en is gespecialiseerd in verse vis en zeevruchten. Met een prachtig uitzicht op de oceaan is dit een ideale plek om te genieten van een ontspannen maaltijd en de lokale keuken te proeven. Enkele van de meest populaire gerechten zijn "sancocho canario" (een visstoofpot met zoete aardappelen), "pulpo a la gallega" (octopus met paprika) en "paella" (rijstgerecht met zeevruchten).

El Mentidero Café

Voor diegenen die op zoek zijn naar een meer informele eetervaring met lokale gerechten, is El Mentidero Café in Corralejo een uitstekende optie. Dit gezellige café biedt een verscheidenheid aan tapas, sandwiches en salades, allemaal gemaakt met lokale ingrediënten. U kunt hier genieten van "pimientos de padrón" (kleine groene pepers), "tortilla española" (Spaanse omelet) en "bocadillos" (belegde broodjes) met lokale kazen en vleeswaren.

Fuerteventura is een paradijs voor fijnproevers die op zoek zijn naar een authentieke en smakelijke lokale keuken. Of u nu verse ingrediënten koopt op de traditionele markten of geniet van heerlijke gerechten in een van de vele restaurants, er zijn tal van mogelijkheden om de smaken van dit prachtige eiland te ontdekken. Een bezoek aan Fuerteventura is niet compleet zonder te genieten van de lokale keuken, dus zorg ervoor dat u enkele van deze geweldige plekken bezoekt tijdens uw verblijf!