De beste plekken om te genieten van de zonsondergang op Fuerteventura: vanaf het strand of een klif

20 augustus 2023
De beste plekken om te genieten van de zonsondergang op Fuerteventura: vanaf het strand of een klif

Fuerteventura, het op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, witte zandstranden en kristalhelder water. Maar een van de meest spectaculaire ervaringen die je op dit prachtige eiland kunt opdoen, is het aanschouwen van een betoverende zonsondergang. Of je nu liever vanaf een zandstrand of een klif toekijkt, Fuerteventura heeft tal van locaties waar je kunt genieten van de ondergaande zon. In deze blogpost delen we de beste plekken om de zonsondergang op Fuerteventura te bewonderen.

1. La Pared

La Pared, gelegen aan de westkust van Fuerteventura, is een van de meest populaire plekken om de zonsondergang te bekijken. Dit kleine dorpje ligt tussen twee indrukwekkende kliffen en heeft een prachtig zwart zandstrand. Het contrast tussen de zwarte zandkorrels en de oranje gloed van de ondergaande zon zorgen voor een onvergetelijk schouwspel. Bovendien is La Pared een rustige en afgelegen locatie, waardoor je kunt genieten van een vredige en serene zonsondergang zonder al te veel toeristen om je heen.

2. Cofete

Cofete is een afgelegen strand in het zuiden van Fuerteventura, omringd door het indrukwekkende Jandía-gebergte. Dit strand is alleen toegankelijk via een onverharde weg, wat bijdraagt aan het gevoel van avontuur en de exclusiviteit van de locatie. Het strand strekt zich uit over 12 kilometer en biedt een adembenemend uitzicht op de oceaan en de bergen. Cofete is de ideale plek om te genieten van een zonsondergang in een ongerepte en natuurlijke omgeving. Zorg ervoor dat je een picknick meeneemt en geniet van een maaltijd terwijl je de zon langzaam achter de horizon ziet verdwijnen.

3. El Cotillo

El Cotillo is een charmant vissersdorpje aan de noordwestkust van Fuerteventura. Het dorp staat bekend om zijn prachtige zandstranden, kristalhelder water en een ontspannen sfeer. El Cotillo is de perfecte plek om van een zonsondergang te genieten aan zee. Er zijn verschillende stranden in de omgeving, zoals Playa de Los Lagos en Playa de La Concha, die uitstekende locaties zijn om de ondergaande zon te bewonderen. Neem een strandstoel, een goed boek en een glas wijn mee en bereid je voor op een onvergetelijke avond.

4. Morro Jable

Morro Jable is een levendige toeristenplaats aan de zuidkust van Fuerteventura, met een breed scala aan restaurants, bars en winkels. Het lange zandstrand van Morro Jable is een uitstekende plek om te genieten van de zonsondergang. Het strand loopt langzaam af in de oceaan, waardoor je een prachtig uitzicht hebt op de horizon en de ondergaande zon. Na het bewonderen van de zonsondergang kun je genieten van een heerlijke maaltijd in een van de vele lokale restaurants, of een wandeling maken langs de gezellige boulevard.

5. Corralejo

Corralejo is een populaire badplaats in het noorden van Fuerteventura, bekend om zijn prachtige stranden en levendige nachtleven. Vanuit Corralejo kun je genieten van een spectaculaire zonsondergang op verschillende locaties. Een van de beste plekken is het strand van Corralejo zelf, waar je de zon langzaam in de oceaan kunt zien zakken. Een andere optie is om de zonsondergang te bekijken vanaf de kliffen bij het nabijgelegen Parque Natural de Corralejo. Deze locatie biedt een panoramisch uitzicht op zowel de oceaan als de indrukwekkende zandduinen van het park.

6. Ajuy

Ajuy is een klein vissersdorpje aan de westkust van Fuerteventura. Het staat bekend om zijn indrukwekkende grotten en zwarte zandstranden, die een uniek contrast bieden met de ondergaande zon. Ajuy is een perfecte plek om te genieten van een zonsondergang in een rustige en ongerepte omgeving. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want de combinatie van de zwarte stranden, grotten en de kleuren van de zonsondergang zorgen voor prachtige foto's.

Fuerteventura is een paradijs voor liefhebbers van zonsondergangen. Of je nu de voorkeur geeft aan het kijken naar de ondergaande zon vanaf een strand of een klif, er zijn tal van prachtige locaties om uit te kiezen. La Pared, Cofete, El Cotillo, Morro Jable, Corralejo en Ajuy zijn slechts enkele van de beste plekken om te genieten van de zonsondergang op dit betoverende eiland. Dus pak je strandlaken, een glas wijn en je camera, en bereid je voor op een avond vol magie en schoonheid op Fuerteventura.