De beste plekken om te genieten van een BBQ op Fuerteventura: van stranden tot parken

27 juni 2023
De beste plekken om te genieten van een BBQ op Fuerteventura: van stranden tot parken

Fuerteventura, het op een na grootste eiland van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, prachtige stranden en unieke sfeer. Dit eiland is een ideale bestemming voor vakantiegangers die op zoek zijn naar ontspanning, avontuur en natuurlijk heerlijke barbecuegerechten. In dit artikel bespreken we de beste plekken om te genieten van een BBQ op Fuerteventura, van prachtige stranden tot schaduwrijke parken.

1. Corralejo Natural Park

Corralejo Natural Park, gelegen in het noorden van Fuerteventura, is een uitgestrekt duinengebied met enkele van de mooiste stranden van het eiland. Dit park biedt niet alleen een indrukwekkend uitzicht op het turquoise water en het fijne witte zand, maar ook tal van faciliteiten om te barbecueën en te picknicken. Er zijn aangewezen BBQ-zones en banken om op te zitten, waardoor het een perfecte plek is om te ontspannen en te genieten van de natuur terwijl je je smaakpapillen verwent met heerlijke gegrilde gerechten.

2. El Cotillo

El Cotillo, een rustig vissersdorp aan de westkust van Fuerteventura, is een plek waar je de lokale cultuur kunt proeven en genieten van een ontspannen sfeer. Het dorp is omgeven door talrijke lagunes en stranden, waardoor het een ideale plek is voor een strandbarbecue. Je kunt je grill opzetten op een van de vele stranden, zoals La Concha of Los Lagos, en genieten van een adembenemende zonsondergang terwijl je smult van je gegrilde lekkernijen.

3. Ajuy

Ajuy, gelegen aan de westkust van Fuerteventura, is een klein dorp dat bekend staat om zijn zwarte zandstranden en indrukwekkende kliffen. Dit pittoreske dorpje biedt een unieke locatie voor een BBQ-avontuur. Je kunt je barbecue opstellen op het zwarte zandstrand en genieten van het uitzicht op de indrukwekkende kliffen en de wilde oceaan. Het contrast tussen het zwarte zand en het heldere blauwe water zal zeker voor een onvergetelijke ervaring zorgen.

4. Playa de Sotavento

Playa de Sotavento, gelegen aan de zuidoostkust van Fuerteventura, is een van de meest populaire stranden van het eiland. Dit uitgestrekte strand, bekend om zijn gouden zand en turquoise water, is een paradijs voor watersportliefhebbers en zonaanbidders. Er zijn tal van plekken waar je je BBQ kunt opzetten en genieten van een zonnige middag met vrienden en familie. Bovendien zijn er verschillende strandbars in de buurt waar je verfrissende drankjes en snacks kunt kopen om je BBQ-feest compleet te maken.

5. Gran Tarajal

Gran Tarajal, gelegen aan de oostkust van Fuerteventura, is een levendige stad met een grote jachthaven en een prachtig strand. Het strand van Gran Tarajal is een geweldige plek om te barbecueën dankzij de vele palmbomen die schaduw bieden en het fijne donkere zand dat perfect is voor een comfortabele BBQ-ervaring. Er zijn ook aangewezen BBQ-zones in de buurt van het strand, waar je veilig kunt grillen en genieten van een gezellig samenzijn met vrienden en familie.

6. Parque Rural de Betancuria

Parque Rural de Betancuria, gelegen in het centrum van Fuerteventura, is het grootste beschermde natuurgebied van het eiland. Dit park biedt een verscheidenheid aan landschappen, van dennenbossen tot indrukwekkende kloven. Er zijn verschillende picknickplaatsen in het park waar je kunt barbecueën en genieten van de ongerepte natuur die Fuerteventura te bieden heeft. Een van de populairste plekken is het recreatiegebied Vega de Río Palmas, waar je banken, tafels en BBQ-faciliteiten vindt, omringd door weelderige vegetatie en een rustige sfeer.

7. Playa de Cofete

Playa de Cofete, gelegen aan de afgelegen westkust van Fuerteventura, is een van de meest ongerepte en adembenemende stranden van het eiland. Dit kilometerslange strand, omgeven door indrukwekkende bergen en kliffen, is een perfecte plek voor een rustige BBQ-ervaring. Houd er echter rekening mee dat de toegang tot dit strand enigszins uitdagend kan zijn, omdat je een onverharde weg moet nemen en mogelijk een 4x4-voertuig nodig hebt. Maar als je er eenmaal bent, zul je zeker genieten van een unieke en onvergetelijke BBQ-ervaring.

Fuerteventura heeft veel te bieden als het gaat om prachtige locaties voor een onvergetelijke BBQ-ervaring. Of je nu de voorkeur geeft aan gouden zandstranden, schaduwrijke parken of pittoreske dorpjes, er zijn tal van opties om uit te kiezen. Dus pak je grill, wat heerlijke ingrediënten en je favoriete gezelschap, en ontdek de beste plekken om te genieten van een BBQ op dit prachtige Canarische eiland.