De beste plekken om te genieten van een romantische vakantie op Fuerteventura: van accommodaties tot activiteiten

27 juli 2023
De beste plekken om te genieten van een romantische vakantie op Fuerteventura: van accommodaties tot activiteiten

Fuerteventura, het op een na grootste van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn prachtige stranden, azuurblauwe water en het zonnige klimaat. Dit eiland is een ideale bestemming voor koppels die op zoek zijn naar een romantische vakantie. In dit blogartikel bespreken we de beste plekken, accommodaties en activiteiten voor een onvergetelijke romantische vakantie op Fuerteventura.

De beste plekken op Fuerteventura voor een romantische vakantie

1. Corralejo

Corralejo is een levendige badplaats in het noorden van Fuerteventura. Deze plek biedt een breed scala aan accommodaties, restaurants en activiteiten en is een ideale uitvalsbasis voor koppels die op zoek zijn naar een mix van ontspanning en avontuur. Corralejo staat bekend om zijn prachtige duinen en uitgestrekte zandstranden waar je heerlijk kunt wandelen en zonnebaden.

2. Morro Jable

Morro Jable, gelegen aan de zuidkant van het eiland, is een populaire bestemming voor koppels die op zoek zijn naar een rustigere en meer ontspannen omgeving. Hier vind je enkele van de mooiste stranden van Fuerteventura, zoals Playa de Jandia en Playa del Matorral, waar je kunt genieten van de zon en het kristalheldere water. Morro Jable heeft ook een charmante oude stad met smalle straatjes, traditionele architectuur en gezellige restaurants.

3. El Cotillo

El Cotillo is een klein vissersdorp aan de westkust van Fuerteventura en is een geweldige plek voor koppels die op zoek zijn naar een rustige en authentieke ervaring. Het dorp heeft een aantal prachtige stranden, zoals La Concha en Los Lagos, die ideaal zijn voor zwemmen en zonnebaden. In de avond kun je genieten van een romantisch diner in een van de lokale visrestaurants, terwijl je de zonsondergang over de Atlantische Oceaan bewondert.

Romantische accommodaties op Fuerteventura
1. Boutique hotels

Fuerteventura biedt een aantal charmante boutique hotels die perfect zijn voor koppels op zoek naar een romantische vakantie. Deze hotels zijn vaak kleinschalig en bieden een persoonlijke en intieme sfeer. Enkele voorbeelden van romantische boutique hotels op Fuerteventura zijn:

2. Adults-only hotels

Als je een rustige en ontspannen vakantie zoekt, zijn adults-only hotels een goede keuze. Deze hotels richten zich uitsluitend op volwassen gasten en bieden vaak faciliteiten zoals spa's, zwembaden en gastronomische restaurants. Voorbeelden van adults-only hotels op Fuerteventura zijn:

3. Villa's en appartementen

Voor koppels die op zoek zijn naar meer privacy en de mogelijkheid om zelf te koken, zijn er op Fuerteventura ook tal van villa's en appartementen beschikbaar. Deze accommodaties bieden vaak een prachtig uitzicht op zee en zijn uitgerust met moderne voorzieningen om je verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. Enkele voorbeelden van romantische villa's en appartementen zijn:

Romantische activiteiten op Fuerteventura
1. Geniet van een zonsondergang op het strand

Een van de meest romantische ervaringen op Fuerteventura is het samen genieten van een prachtige zonsondergang op het strand. Enkele van de beste stranden om de zonsondergang te bekijken zijn El Cotillo, Corralejo en Morro Jable.

2. Verken het eiland per auto of fiets

Fuerteventura heeft een prachtig landschap en is ideaal om te verkennen per auto of fiets. Huur een auto of fietsen en ontdek de verborgen stranden, charmante dorpjes en indrukwekkende vulkanische landschappen samen met je partner.

3. Ontspan in een spa

Trakteer jezelf en je partner op een ontspannen dag in een spa. Veel hotels en resorts op Fuerteventura bieden spa-faciliteiten en behandelingen, zoals massages, gezichtsbehandelingen en hydrotherapie. Dit is de perfecte manier om samen te ontspannen en tot rust te komen na een dag vol avontuur.

4. Ga zeilen of kajakken

Ervaar de schoonheid van de Atlantische Oceaan samen met je partner door een zeil- of kajaktocht te maken. Er zijn verschillende bedrijven op Fuerteventura die zeiltochten en kajakverhuur aanbieden, zodat je de prachtige kustlijn en het kristalheldere water van het eiland kunt verkennen.

5. Proef de lokale keuken

Laat je smaakpapillen kennismaken met de heerlijke Canarische keuken en geniet van een romantisch diner in een van de vele restaurants op Fuerteventura. Proef lokale specialiteiten zoals papas arrugadas (gekreukelde aardappelen) met mojo saus, verse vis en schaal- en schelpdieren en lokale kazen.

Fuerteventura is zonder twijfel een van de meest romantische bestemmingen in de Canarische Eilanden. Met zijn prachtige stranden, indrukwekkende landschappen en talloze activiteiten, zullen jij en je partner ongetwijfeld een onvergetelijke vakantie beleven op dit prachtige eiland.