De beste plekken om te golfen met uitzicht op zee op Fuerteventura: voor een ontspannen dag op de green

16 mei 2023
De beste plekken om te golfen met uitzicht op zee op Fuerteventura: voor een ontspannen dag op de green

Fuerteventura, het op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden, is een paradijs voor golfliefhebbers. Met zijn indrukwekkende landschap, prachtige stranden en het hele jaar door warm weer, biedt het eiland een unieke golfervaring die je nergens anders zult vinden. In dit blogbericht bespreken we de beste plekken om te golfen met uitzicht op zee op Fuerteventura, zodat je kunt genieten van een ontspannen dag op de green tijdens je vakantie.

Golf Club Salinas de Antigua

Golf Club Salinas de Antigua is een prachtige 18-holes golfbaan gelegen in het hart van Fuerteventura, nabij het populaire vakantieoord Caleta de Fuste. Ontworpen door de beroemde golfbaanarchitect Manolo Piñeiro, biedt deze golfbaan een uitdagende en plezierige ervaring voor golfers van alle niveaus.

De baan ligt op slechts een steenworp afstand van het strand, en biedt een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan. De fairways zijn omzoomd met palmbomen en lokale flora, en de greens zijn zorgvuldig onderhouden om een perfecte speelomgeving te bieden. Bovendien zorgt de aanwezigheid van zoutwaterlagunes en natuurlijke duinen voor een onvergetelijke golfervaring.

Golf Club Salinas de Antigua beschikt over een moderne clubhuis met een restaurant, bar en pro-shop, zodat je na een rondje golf kunt ontspannen en genieten van een verfrissend drankje of een heerlijke maaltijd.

Fuerteventura Golf Club

Fuerteventura Golf Club, gelegen in het oosten van het eiland, is een andere fantastische keuze voor golfliefhebbers. Deze 18-holes, par 71 golfbaan is ontworpen door Juan Catarineu en strekt zich uit over een prachtig landschap met uitzicht op de oceaan.

Deze golfbaan was de gastheer van de 2004 Spaanse Open, en is de eerste golfbaan op Fuerteventura die deze prestigieuze titel heeft gekregen. De baan is ontworpen met het oog op duurzaamheid, en maakt gebruik van gerecycled water om de greens en fairways in topconditie te houden.

Fuerteventura Golf Club biedt een verscheidenheid aan uitdagingen voor golfers van alle niveaus, met strategisch geplaatste bunkers en waterhindernissen die zorgen voor een spannende en plezierige ervaring. De nabijheid van het strand en de oceaan zorgt voor een verfrissende zeebries die je tijdens je spel koel houdt.

Na je rondje golf kun je ontspannen in het clubhuis, waar je kunt genieten van een drankje of een maaltijd terwijl je uitkijkt over de indrukwekkende golfbaan en de oceaan daarachter.

Jandía Golf

Jandía Golf, gelegen in het zuidelijke deel van Fuerteventura, is een prachtige 18-holes golfbaan ontworpen door Ron Kirby. De baan is ideaal gelegen tussen de zandduinen en de bergen, en biedt een spectaculair uitzicht op zowel het omringende landschap als de oceaan.

De baan is zorgvuldig ontworpen om harmonieus samen te smelten met het landschap, en biedt een verscheidenheid aan uitdagingen voor golfers van alle niveaus. De fairways zijn omzoomd met inheemse plantensoorten, en de greens zijn zorgvuldig onderhouden om een uitstekende speelkwaliteit te garanderen.

Naast de indrukwekkende golfbaan biedt Jandía Golf een scala aan voorzieningen om je ervaring nog aangenamer te maken. Het clubhuis beschikt over een restaurant, bar en pro-shop, en er zijn ook kleedkamers en doucheruimtes beschikbaar voor gebruik na je spel.

Playitas Golf

Playitas Golf is een uitdagende 18-holes golfbaan gelegen in het zuiden van Fuerteventura, nabij het vissersdorpje Las Playitas. Ontworpen door de Schotse golfbaanarchitect John Chilver-Stainer, beschikt deze baan over indrukwekkende fairways en greens die naadloos aansluiten op het natuurlijke landschap van het eiland.

Met een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan en het omliggende vulkanische landschap, biedt Playitas Golf een unieke en onvergetelijke golfervaring. De baan is ontworpen met het oog op duurzaamheid en maakt gebruik van een milieuvriendelijk irrigatiesysteem om de baan het hele jaar door in topconditie te houden.

Naast de indrukwekkende golfbaan beschikt Playitas Golf over een modern clubhuis met een restaurant, bar en pro-shop, zodat je na je spel kunt ontspannen en genieten van een verfrissend drankje of een heerlijke maaltijd met uitzicht op de oceaan.

Fuerteventura is een ware droom voor golfliefhebbers, met een scala aan prachtige golfbanen die een adembenemend uitzicht op de oceaan bieden. Of je nu een beginner bent of een ervaren golfer, je zult zeker genieten van een ontspannen dag op de green op dit prachtige eiland. Dus pak je golfclubs en bereid je voor op een onvergetelijke golfervaring op Fuerteventura!