De beste plekken om te joggen op Fuerteventura: van de kustlijn tot de bergen

13 oktober 2023
De beste plekken om te joggen op Fuerteventura: van de kustlijn tot de bergen

Wil je genieten van een actieve vakantie op Fuerteventura? Dan is joggen een geweldige manier om de prachtige landschappen van het eiland te verkennen. Of je nu langs de kustlijn wilt rennen of de bergen wilt beklimmen, Fuerteventura biedt genoeg mogelijkheden om je hartslag omhoog te krijgen. In deze blogpost zullen we de beste plaatsen bespreken om te joggen op Fuerteventura.

1. Corralejo Natural Park

Corralejo Natural Park is een van de meest populaire plekken om te joggen op Fuerteventura. Het park heeft een kustlijn van zeven mijl lang met witte zandduinen en kristalhelder water. Joggers kunnen langs de kustlijn rennen terwijl ze genieten van het prachtige uitzicht op de oceaan en de nabijgelegen eilanden. Het park heeft ook tal van routes door de duinen, die geweldig zijn voor een uitdagende training.

2. Parque Natural de las Dunas de Corralejo

Dit park ligt net buiten de stad Corralejo en biedt een prachtig uitzicht op de duinen van Fuerteventura. Het heeft verschillende routes om uit te kiezen, variërend van korte en gemakkelijke paden tot langere en steilere routes. De paden zijn duidelijk gemarkeerd, waardoor het gemakkelijk is om de weg terug te vinden. Joggers kunnen hier genieten van het prachtige uitzicht op de duinen en de oceaan.

3. Morro Jable

Morro Jable is een klein dorpje aan de zuidkust van Fuerteventura. Het heeft een prachtig strand, dat perfect is om langs te joggen. Het strand is zeven kilometer lang en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan. Joggers kunnen hier genieten van de zeebries terwijl ze langs de waterlijn rennen.

4. Gran Tarajal

Gran Tarajal is een klein vissersdorpje aan de oostkust van Fuerteventura. Het heeft een prachtig strand dat perfect is om langs te joggen. Het strand is minder druk dan sommige van de andere stranden op het eiland en biedt een prachtig uitzicht op de bergen. Joggers kunnen hier genieten van de rust en stilte terwijl ze langs de waterlijn rennen.

5. Betancuria

Betancuria is de voormalige hoofdstad van Fuerteventura en ligt in het midden van het eiland. Het is omgeven door bergen en heeft verschillende routes die geschikt zijn voor joggers. De meeste routes zijn uitdagend en bieden een prachtig uitzicht op de bergen en de valleien. Joggers kunnen hier ook genieten van de historische bezienswaardigheden van de stad.

6. Pico de la Zarza

Als je op zoek bent naar een uitdaging, dan is de Pico de la Zarza de perfecte plek om te joggen. Het is de hoogste berg van Fuerteventura, met een hoogte van 807 meter. Joggers kunnen hier genieten van een uitdagende klim en een prachtig uitzicht op het eiland. Het kan echter wel een paar uur duren om de top te bereiken, dus zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt.

7. Montaña de Tindaya

Montaña de Tindaya is een andere berg op Fuerteventura die populair is bij joggers. Het is niet zo hoog als de Pico de la Zarza, maar biedt nog steeds een uitdagende klim en een prachtig uitzicht op het eiland. Joggers kunnen hier genieten van de rust en stilte terwijl ze langs de bergpaden rennen.

8. Ajuy

Ajuy is een klein vissersdorpje aan de westkust van Fuerteventura. Het heeft een prachtig strand dat perfect is om langs te joggen. Joggers kunnen hier genieten van het prachtige uitzicht op de oceaan en de nabijgelegen grotten. Het dorpje zelf heeft ook een aantal historische bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bekijken.

9. La Oliva

La Oliva is een klein stadje in het noorden van Fuerteventura. Het heeft verschillende routes die geschikt zijn voor joggers, variërend van korte paden tot langere routes die door de bergen gaan. Joggers kunnen hier genieten van het prachtige uitzicht op de bergen en de valleien.

Fuerteventura biedt genoeg mogelijkheden voor joggers om te genieten van de prachtige landschappen van het eiland. Of je nu langs de kustlijn wilt rennen of de bergen wilt beklimmen, er is voor elk wat wils. Met deze lijst van de beste plekken om te joggen op Fuerteventura heb je genoeg opties om uit te kiezen. Vergeet niet om de juiste uitrusting mee te nemen en voldoende water en snacks voor onderweg. Veel plezier met joggen op Fuerteventura!