De beste plekken om te kamperen op Fuerteventura: geniet van de natuurlijke schoonheid

9 maart 2024
De beste plekken om te kamperen op Fuerteventura: geniet van de natuurlijke schoonheid

Fuerteventura, een van de prachtige Canarische Eilanden, staat bekend om zijn adembenemende landschappen en wilde natuur. Als je op zoek bent naar een unieke kampeerervaring, dan is Fuerteventura de ideale bestemming. Met zijn uitgestrekte stranden, betoverende duinen en vulkanische bergen, biedt dit eiland een overvloed aan mogelijkheden om van de natuurlijke schoonheid te genieten. In dit artikel zullen we de beste plekken om te kamperen op Fuerteventura verkennen, zodat je je volgende avontuur kunt plannen.

1. Playa de Cofete

Playa de Cofete is een ongerept strand dat zich uitstrekt over 12 kilometer aan de westkust van Fuerteventura. Dit afgelegen en rustige strand is perfect voor kampeerders die op zoek zijn naar eenzaamheid en vrede. Je kunt je tent opzetten in het zand en wakker worden met het geluid van de golven. Het uitzicht op de Atlantische Oceaan en de bergen in de verte is adembenemend. Vergeet niet om je eigen voorzieningen mee te nemen, aangezien er geen faciliteiten beschikbaar zijn.

2. El Cotillo

El Cotillo is een charmant vissersdorpje aan de noordwestkust van Fuerteventura. Het heeft enkele van de mooiste stranden van het eiland en is een geweldige plek om te kamperen. Op de stranden van El Cotillo kun je je tent opzetten en genieten van de prachtige zonsondergangen en kristalheldere wateren. Het dorp zelf biedt ook verschillende voorzieningen, zoals restaurants, winkels en toiletten.

3. Calderón Hondo

Calderón Hondo is een indrukwekkende vulkanische krater in het noordoosten van Fuerteventura. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers, maar het is ook een geweldige plek om te kamperen. Je kunt je tent opzetten aan de rand van de krater en genieten van een spectaculair uitzicht op het omringende vulkanische landschap. Er zijn toiletten beschikbaar, maar geen andere faciliteiten, dus zorg ervoor dat je je eigen eten en drinken meeneemt.

4. Costa Calma

Als je op zoek bent naar een kampeerplek dicht bij voorzieningen en activiteiten, dan is Costa Calma de ideale keuze. Deze badplaats aan de oostkust van Fuerteventura biedt verschillende campings met moderne faciliteiten, zoals douches, toiletten, elektriciteit en WiFi. Vanaf Costa Calma kun je gemakkelijk toegang krijgen tot de prachtige stranden van Jandía en genieten van watersporten zoals windsurfen en kitesurfen.

5. Betancuria

Betancuria is een historisch dorp in het binnenland van Fuerteventura. Het is omgeven door bergen en biedt een prachtig landschap om te verkennen. Er zijn verschillende campings in de buurt van Betancuria waar je je tent kunt opzetten en kunt genieten van de rust en sereniteit van het platteland. Het dorp zelf heeft ook enkele bezienswaardigheden, zoals de Santa Maria kerk en het archeologisch museum.

Kamperen op Fuerteventura biedt de perfecte gelegenheid om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland. Of je nu op zoek bent naar afgelegen stranden, adembenemende vulkanische landschappen of charmante dorpjes, Fuerteventura heeft voor elk wat wils. Vergeet niet om je kampeerspullen mee te nemen en te genieten van een onvergetelijk avontuur onder de sterren.