De beste plekken om te ontspannen op Fuerteventura: van wellnesscentra tot afgelegen stranden

9 juni 2023
De beste plekken om te ontspannen op Fuerteventura: van wellnesscentra tot afgelegen stranden

Fuerteventura, het tweede grootste Canarische eiland, is een waar paradijs voor iedereen die op zoek is naar ontspanning en rust. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, helderblauwe wateren en adembenemende landschappen. Van uitgestrekte zandduinen tot verborgen baaien en luxe wellnesscentra, Fuerteventura heeft het allemaal. In dit blog artikel nemen we je mee op een reis langs enkele van de beste plekken om te ontspannen op dit prachtige eiland.

Wellnesscentra en spa's

Wanneer je op zoek bent naar ultieme ontspanning, zijn de vele wellnesscentra en spa's op Fuerteventura de perfecte plek om te beginnen. In de meeste grote resorts en hotels zijn uitgebreide wellnessfaciliteiten te vinden, maar er zijn ook enkele onafhankelijke spa's die zeker een bezoek waard zijn.

Thalasso Spa

De Thalasso Spa, gelegen in het Caleta de Fuste-gebied, is een van de meest populaire spa's op het eiland. Hier kun je genieten van een breed scala aan behandelingen, waaronder thalassotherapie, massages, gezichtsbehandelingen en nog veel meer. De spa is gespecialiseerd in het gebruik van zeewater en algen in hun behandelingen, wat zorgt voor een unieke en verkwikkende ervaring.

Hespérides Thalasso Spa

De Hespérides Thalasso Spa, gelegen in het vijfsterrenhotel Gran Atlantis Bahía Real, is een oase van rust en ontspanning. Met een indrukwekkend aanbod van behandelingen en faciliteiten zoals een sauna, Turks bad, ijsgrot en hydrotherapiebaden, is dit de perfecte plek om jezelf te verwennen en te ontspannen na een dag op het strand.

Afgelegen stranden

Fuerteventura staat bekend om zijn prachtige stranden, en terwijl sommige van de populaire stranden druk kunnen zijn, zijn er ook tal van afgelegen en rustige stranden te vinden op het eiland. Hier zijn enkele van de beste afgelegen stranden om te ontdekken en te ontspannen:

Cofete

Het strand van Cofete, gelegen aan de westkust van Fuerteventura, is een van de meest afgelegen en ongerepte stranden van het eiland. Dit uitgestrekte strand strekt zich uit over meer dan 12 kilometer en wordt omgeven door indrukwekkende berglandschappen en ongerepte natuur. Vanwege de sterke stromingen is zwemmen hier niet aan te raden, maar Cofete is wel de perfecte plek om te ontspannen, genieten van de zon en het uitzicht, en misschien zelfs een glimp op te vangen van de zeldzame monniksrob die in dit gebied leeft.

Playa de Esquinzo

Playa de Esquinzo, gelegen in het zuiden van het eiland, is een prachtig wit zandstrand dat zich uitstrekt over 6 kilometer. Het strand is omgeven door kliffen en duinen, waardoor het een afgelegen en rustige plek is om te ontspannen. Het water is hier rustig en kristalhelder, waardoor het een geweldige plek is om te zwemmen en te snorkelen.

Playa del Águila

Dit kleine, afgelegen strand ligt aan de oostkust van het eiland, in de buurt van het dorp Morro Jable. Playa del Águila is een rustige baai met goudkleurig zand, helderblauw water en enkele rotsachtige gebieden die perfect zijn om te snorkelen. Dit strand is ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een rustige plek om te ontspannen en te genieten van de zon en de zee.

Natuurgebieden

Fuerteventura heeft een aantal prachtige natuurgebieden die ideaal zijn voor ontspannende wandelingen en het verkennen van de unieke flora en fauna van het eiland.

Parque Natural de Corralejo

Dit uitgestrekte natuurpark, gelegen in het noorden van het eiland, is vooral bekend om zijn indrukwekkende zandduinen. Het park strekt zich uit over meer dan 26 vierkante kilometer en biedt een spectaculair uitzicht op zowel de duinen als de omliggende bergen. Een wandeling door dit unieke landschap is een fantastische manier om tot rust te komen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Fuerteventura.

Oasis Park

Oasis Park, gelegen in het zuiden van het eiland, is een groot natuurpark en dierentuin waar je kunt genieten van het zien van een breed scala aan dieren, waaronder giraffen, zebra's, zeeleeuwen en nog veel meer. Het park beschikt ook over prachtige botanische tuinen, waar je kunt ontspannen en genieten van de rustige omgeving. Daarnaast biedt het park verschillende shows en interactieve ervaringen, zoals het voeren van giraffen en kamelenritten, waardoor het een leuke en ontspannende dag uit voor het hele gezin is.

Fuerteventura is een eiland vol mogelijkheden voor ontspanning en rust. Van luxe wellnesscentra tot afgelegen stranden en prachtige natuurgebieden, er is voor elk wat wils op dit prachtige en diverse eiland. Dus of je nu op zoek bent naar een ontspannen spa-dag, een rustig plekje op het strand of een wandeling door de adembenemende landschappen, Fuerteventura heeft het allemaal.