De beste plekken om te paragliden op Fuerteventura: voor een adembenemend uitzicht

22 februari 2024
De beste plekken om te paragliden op Fuerteventura: voor een adembenemend uitzicht

Fuerteventura, het op een na grootste eiland van de Canarische Eilanden, is een paradijs voor paragliders. Met zijn prachtige landschappen, constante wind en adembenemende uitzichten, is dit eiland de ideale bestemming voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar een unieke ervaring. In dit artikel zullen we enkele van de beste plekken op Fuerteventura bespreken waar je kunt paragliden en genieten van een spectaculair uitzicht.

1. Corralejo

Corralejo, gelegen aan de noordkust van Fuerteventura, is een populaire bestemming voor paragliders vanwege de constante wind en het prachtige uitzicht op de oceaan. Het strand van Corralejo biedt voldoende ruimte om op te stijgen en de thermische omstandigheden zijn ideaal voor paragliding. Terwijl je door de lucht zweeft, kun je genieten van een panoramisch uitzicht op de kustlijn, de zee en het nabijgelegen eiland Lanzarote.

2. El Cotillo

El Cotillo is een klein vissersdorpje aan de westkust van Fuerteventura en staat bekend om zijn prachtige stranden en kliffen. Deze locatie is perfect voor paragliders vanwege de sterke wind en de steile kliffen die een adembenemend uitzicht bieden. Het is een geweldige plek om te starten en te landen, en je kunt genieten van een spectaculair uitzicht op de Atlantische Oceaan en de ruige kustlijn.

3. Costa Calma

Costa Calma, gelegen aan de oostkust van Fuerteventura, is een andere populaire plek voor paragliders. Met zijn kilometerslange witte zandstranden en kalme wateren, trekt deze plek veel toeristen aan. Maar het is ook een geweldige plek om te paragliden vanwege de constante wind en het spectaculaire uitzicht op de oceaan. Terwijl je door de lucht zweeft, kun je genieten van een prachtig uitzicht op de stranden en het kristalheldere water van Costa Calma.

4. La Pared

La Pared, gelegen aan de westkust van Fuerteventura, is een paradijs voor paragliders vanwege de sterke wind en de indrukwekkende kliffen. Het is een geweldige plek om te starten en te landen, en je kunt genieten van een adembenemend uitzicht op de oceaan en de ruige kustlijn. Bovendien is La Pared ook een populaire plek voor internationale paraglidingwedstrijden vanwege de uitstekende vliegcondities.

5. Betancuria

Betancuria, de voormalige hoofdstad van Fuerteventura, is een prachtig bergachtig gebied dat perfect is voor paragliding. Met zijn glooiende heuvels, diepe valleien en spectaculaire uitzichten, is dit een ideale plek voor avontuurlijke paragliders. De constante wind en de thermische omstandigheden maken het mogelijk om lange vluchten te maken en te genieten van een onvergetelijke ervaring hoog boven de bergen van Betancuria.

Tips voor paragliden op Fuerteventura

Nu je op de hoogte bent van enkele van de beste plekken om te paragliden op Fuerteventura, zijn hier enkele tips om je ervaring zo veilig en plezierig mogelijk te maken:

Met zijn prachtige landschappen, constante wind en adembenemende uitzichten is Fuerteventura een droombestemming voor paragliders. Of je nu een ervaren paraglider bent of het voor de eerste keer wilt proberen, dit eiland biedt talloze mogelijkheden voor een onvergetelijke vlucht. Dus waar wacht je nog op? Pak je paraglidinguitrusting en vlieg naar Fuerteventura voor een adembenemende ervaring hoog in de lucht.