De beste plekken om te picknicken op Fuerteventura: van parken tot afgelegen stranden

15 juli 2023
De beste plekken om te picknicken op Fuerteventura: van parken tot afgelegen stranden

Fuerteventura, het op één na grootste Canarische eiland, wordt gekenmerkt door zijn prachtige zandstranden, indrukwekkende vulkanische landschappen en het warme klimaat het hele jaar door. Naast watersporten en zonnebaden, biedt het eiland ook talloze plekken om te genieten van een heerlijke picknick. In dit artikel ontdek je de beste locaties op Fuerteventura om de perfecte picknick te organiseren, van levendige parken tot afgelegen stranden.

1. Parque Natural de Corralejo

Gelegen in het noorden van Fuerteventura, biedt het Parque Natural de Corralejo een adembenemend uitzicht op de uitgestrekte duinen en kristalheldere wateren. Deze natuurlijke oase is de ideale plek voor een ontspannen picknick met het gezin of vrienden. Er is voldoende ruimte om een kleedje neer te leggen en te genieten van een maaltijd in het zand, terwijl je het uitzicht op de oceaan en het naburige eiland Lobos bewondert.

2. Playa de Cofete

Playa de Cofete is een van de meest afgelegen en ongerepte stranden van Fuerteventura. Dit lange, gouden zandstrand is omgeven door indrukwekkende kliffen en bergen, waardoor het een unieke en rustige omgeving is voor een picknick. Hoewel het strand niet gemakkelijk bereikbaar is vanwege de onverharde weg, is de reis de moeite waard voor degenen die op zoek zijn naar een rustige en afgelegen plek om te eten en te ontspannen.

3. Oasis Park

Oasis Park, gelegen in het zuiden van het eiland, is niet alleen een dierenpark, maar ook een prachtige botanische tuin met meer dan 28.000 planten en bomen. Dit park biedt tal van picknickplaatsen, omgeven door groen en met uitzicht op de dierenverblijven. Geniet van een lunch in de schaduw van palmbomen en bewonder de exotische flora en fauna die dit park te bieden heeft.

4. Playa de Sotavento

Playa de Sotavento, gelegen aan de zuidoostkust van Fuerteventura, is een paradijs voor windsurfers en kitesurfers. Maar het is ook een prachtige locatie voor een picknick op het strand. De kalme lagune die zich vormt bij eb biedt een ideale plek om te genieten van een maaltijd terwijl je de kleurrijke vliegers en surfers in actie ziet. Deze locatie is perfect voor een actieve picknick, want na het eten kun je deelnemen aan de watersporten of een ontspannende wandeling langs het strand maken.

5. Mirador Morro Velosa

Mirador Morro Velosa is een uitkijkpunt gelegen op de top van een berg, met een spectaculair uitzicht op het centrale deel van Fuerteventura. Dit is een ideale locatie voor een picknick met een panoramisch uitzicht. Er zijn picknicktafels en banken beschikbaar om te zitten en te genieten van een lunch terwijl je het vulkanische landschap en de omliggende dorpen bewondert. Vergeet niet om een verrekijker mee te nemen om de details van het adembenemende landschap te ontdekken.

6. Parque Holandés

Dit kleine park, gelegen tussen de hoofdstad Puerto del Rosario en Corralejo, is een geweldige keuze voor gezinnen met kinderen. Parque Holandés beschikt over een speeltuin en schaduwrijke picknickplaatsen, waardoor het een ideale plek is om te ontspannen en te genieten van een maaltijd in de buitenlucht. Met veel groen en bloemen is dit park een oase van rust, weg van de drukte van de toeristische gebieden.

7. Playa de Esquinzo

Playa de Esquinzo is een ander prachtig strand, gelegen aan de zuidwestkust van Fuerteventura. Met zijn gouden zand en turquoise wateren is dit strand een uitstekende locatie voor een ontspannen picknick. De omliggende kliffen bieden natuurlijke beschutting tegen de wind, waardoor het een perfecte plek is om te zonnebaden en te genieten van een maaltijd aan zee.

8. Barranco de los Encantados

Barranco de los Encantados, ook wel bekend als de 'Vallei van de Betovering', is een unieke en indrukwekkende geologische formatie, gelegen in het zuiden van het eiland. Met zijn mysterieuze rotsformaties en weelderige vegetatie is dit een prachtige plek om te picknicken en te genieten van de ongerepte natuur. Vergeet niet om stevige schoenen mee te nemen, want een wandeling door deze vallei is een must om de fascinerende rotsformaties van dichtbij te bekijken.

Fuerteventura biedt een breed scala aan locaties voor een onvergetelijke picknickervaring. Of je nu op zoek bent naar een rustig strand, een levendig park of een panoramisch uitzicht, er is gegarandeerd een perfecte plek voor jou op dit prachtige Canarische eiland. Pak je picknickmand en ontdek de beste plekken om te picknicken op Fuerteventura!