De beste plekken om te vliegeren op Fuerteventura: voor een dagje op het strand

21 juni 2023
De beste plekken om te vliegeren op Fuerteventura: voor een dagje op het strand

Fuerteventura, een van de prachtige Canarische Eilanden, staat bekend om zijn adembenemende stranden, kristalheldere wateren en perfecte windomstandigheden. Het is een paradijs voor watersportliefhebbers, en in het bijzonder voor kitesurfers en vliegeraars. In dit artikel zullen we de beste plekken op Fuerteventura verkennen om te vliegeren, waar je kunt genieten van een ontspannen dagje op het strand, terwijl je je vlieger hoog in de lucht ziet dansen.

1. Corralejo

Corralejo, gelegen aan de noordkust van Fuerteventura, is een van de meest populaire locaties voor vliegeraars en kitesurfers. Het uitgestrekte zandstrand van Corralejo biedt voldoende ruimte om je vlieger op te laten en te genieten van de constante passaatwinden die over het eiland waaien. Het strand staat niet alleen bekend om zijn fijne, witte zand, maar ook om het omliggende natuurpark, Parque Natural de Corralejo, dat zorgt voor een prachtige achtergrond tijdens het vliegeren.

Corralejo is geschikt voor zowel beginners als ervaren vliegeraars, met verschillende zones op het strand waar je kunt oefenen of nieuwe trucs kunt uitproberen. Lokale vliegerwinkels en scholen bieden lessen en workshops aan voor diegenen die graag hun vaardigheden willen verbeteren.

2. Sotavento

Sotavento, gelegen aan de zuidoostkust van Fuerteventura, is een andere populaire bestemming voor vliegerliefhebbers. Het strand van Sotavento is beroemd om zijn azuurblauwe wateren en gouden zandduinen, die een perfecte setting bieden voor een dagje vliegeren. Sotavento staat bekend om zijn sterke winden, waardoor het een ideale locatie is voor ervaren vliegeraars en kitesurfers.

Het strand is verdeeld in verschillende zones, zodat elke watersportliefhebber van zijn eigen ruimte kan genieten. Sotavento is ook de thuisbasis van de jaarlijkse Fuerteventura Kite Festival, waar vliegeraars en kitesurfers van over de hele wereld samenkomen om hun vaardigheden te tonen en nieuwe vrienden te maken.

3. El Cotillo

El Cotillo, gelegen aan de noordwestkust van Fuerteventura, is een klein vissersdorp dat bekend staat om zijn rustige sfeer en prachtige stranden. Het is een ideale locatie voor een ontspannen dagje vliegeren op het strand, met minder drukte en toerisme dan andere locaties op het eiland. De stranden van El Cotillo bieden een mix van fijn zand en rotsachtige kustlijnen, waardoor het een unieke plek is om te vliegeren.

De windomstandigheden in El Cotillo zijn meestal milder dan in Corralejo en Sotavento, waardoor het een goede locatie is voor beginners of voor diegenen die op zoek zijn naar een ontspannen vliegerervaring. Er zijn ook verschillende vlieger- en surfscholen in de omgeving waar je lessen kunt nemen of materiaal kunt huren.

4. Costa Calma

Costa Calma, gelegen aan de zuidoostkust van Fuerteventura, is een populaire vakantiebestemming met een lang, uitgestrekt zandstrand en een kalme, ondiepe zee. Het is een ideale locatie voor gezinnen met kinderen die willen leren vliegeren, aangezien de windomstandigheden meestal milder zijn dan op andere plekken op het eiland. Het strand biedt voldoende ruimte om te vliegeren, en er zijn tal van lokale winkels waar je materiaal kunt huren of kopen.

Costa Calma is ook een uitstekende locatie voor andere watersporten, zoals windsurfen en stand-up paddleboarding, waardoor het een geweldige plek is om een actieve dag aan het strand door te brengen.

5. La Pared

La Pared, gelegen aan de westkust van Fuerteventura, is een rustig en afgelegen strand dat vooral populair is bij surfers en vliegeraars. Het strand wordt omringd door indrukwekkende kliffen en biedt een spectaculair uitzicht op de oceaan, waardoor het een ideale locatie is voor een ontspannen dagje vliegeren. La Pared staat bekend om zijn sterke winden en golven, waardoor het een uitdagende locatie is voor ervaren vliegeraars en kitesurfers.

Hoewel La Pared minder toeristisch is dan andere locaties op Fuerteventura, zijn er enkele lokale vlieger- en surfscholen waar je materiaal kunt huren of lessen kunt nemen.

Fuerteventura biedt tal van mogelijkheden om te genieten van een dagje vliegeren op het strand, met locaties die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren vliegeraars. Of je nu op zoek bent naar sterke winden en uitdagende omstandigheden, of juist naar een rustige, ontspannen vliegerervaring, er is een strand op Fuerteventura dat aan jouw wensen voldoet. Dus pak je vlieger en geniet van de prachtige stranden en perfecte windomstandigheden die dit Canarische eiland te bieden heeft.