De beste plekken om te zeilen met catamarans op Fuerteventura: een ontspannen dag op zee

26 augustus 2023
De beste plekken om te zeilen met catamarans op Fuerteventura: een ontspannen dag op zee

Fuerteventura, het op één na grootste Canarische eiland, is een waar paradijs voor zeilliefhebbers, met zijn kristalheldere water, prachtige stranden en indrukwekkende kustlijn. Hier vind je enkele van de beste plekken om te zeilen met catamarans op Fuerteventura, zodat je een ontspannen dag op zee vol avontuur kunt beleven.

Corralejo

Corralejo, gelegen aan de noordkust van Fuerteventura, is een ideale plek om te zeilen met catamarans. De haven van Corralejo biedt gemakkelijke toegang tot kalme wateren en een breed scala aan zeilfaciliteiten. Vanuit Corralejo kun je zeiltochten maken naar de nabijgelegen eilanden Lobos en Lanzarote, evenals genieten van het prachtige uitzicht op het natuurpark Parque Natural de las Dunas de Corralejo.

Puerto del Rosario

Puerto del Rosario, de hoofdstad van Fuerteventura, is een andere geweldige plek om te zeilen met catamarans. De haven biedt een verscheidenheid aan zeilfaciliteiten, en het omliggende water is perfect voor een ontspannen zeiltocht. Puerto del Rosario ligt aan de oostkust van het eiland en biedt gemakkelijke toegang tot enkele van de mooiste stranden van Fuerteventura, zoals Playa Blanca en Playa de los Pozos.

Costa Calma

Costa Calma, gelegen aan de zuidkust van Fuerteventura, is een uitstekende plek om te zeilen met catamarans. Dit resortgebied staat bekend om zijn lange zandstranden en kalme wateren, waardoor het perfect is voor een ontspannen zeiltocht. Vanuit Costa Calma kun je zeiltochten maken naar het schiereiland Jandía en het prachtige strand van Sotavento.

Morro Jable

Morro Jable ligt aan de zuidwestkust van Fuerteventura en is een geweldige plek om te zeilen met catamarans. De haven van Morro Jable biedt uitstekende zeilfaciliteiten en toegang tot enkele van de beste stranden van het eiland, zoals Playa de Cofete en Playa de Barlovento. Morro Jable is ook een populaire bestemming voor watersporten zoals windsurfen en kitesurfen, wat betekent dat er altijd genoeg te doen is op en rond het water.

Gran Tarajal

Gran Tarajal, gelegen aan de oostkust van Fuerteventura, is een uitstekende plek om te zeilen met catamarans. Dit charmante vissersdorp heeft een moderne jachthaven met uitstekende zeilfaciliteiten en biedt gemakkelijke toegang tot het prachtige strand van Gran Tarajal. Zeiltochten vanuit Gran Tarajal omvatten vaak een bezoek aan het nabijgelegen eiland Lobos, evenals het verkennen van de indrukwekkende rotsformaties langs de kustlijn van Fuerteventura.

  1. Corralejo
  2. Puerto del Rosario
  3. Costa Calma
  4. Morro Jable
  5. Gran Tarajal

Als je van plan bent om te zeilen met catamarans op Fuerteventura, zijn er tal van opties om uit te kiezen. Of je nu een ervaren zeiler bent of een beginner, deze bestemming heeft alles wat je nodig hebt om een ontspannen dag op zee te beleven. Van de prachtige stranden en adembenemende kustlijn tot de uitstekende zeilfaciliteiten en tal van watersportactiviteiten, Fuerteventura biedt een onvergetelijke zeilervaring voor iedereen.

Veel plezier en geniet van een ontspannen dag op zee tijdens het zeilen met catamarans op het prachtige eiland Fuerteventura!