De beste plekken om te zeilen met een jacht op Fuerteventura: voor een luxe ervaring op zee

2 augustus 2023
De beste plekken om te zeilen met een jacht op Fuerteventura: voor een luxe ervaring op zee

Fuerteventura, het op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden, is een waar paradijs voor liefhebbers van zeilen en luxe jachten. Met zijn indrukwekkende kustlijn, kristalhelder water, betoverende stranden en een constant warm klimaat, biedt het eiland een idyllische setting voor een onvergetelijke zeilervaring. In dit artikel ontdek je enkele van de beste plekken om te zeilen met een jacht op Fuerteventura, omringd door luxe en comfort op zee.

1. Corralejo

Corralejo, gelegen in het noorden van Fuerteventura, is een populaire bestemming voor zeilers vanwege de prachtige stranden, de levendige sfeer en de nabijheid van het naburige eiland Lanzarote. De jachthaven van Corralejo verwelkomt luxe jachten en biedt uitstekende faciliteiten en diensten, waaronder restaurants, bars, winkels en watersportmogelijkheden.

Vanuit Corralejo kun je een bezoek brengen aan het nabijgelegen eiland Lobos, een beschermd natuurreservaat waar je kunt genieten van de ongerepte stranden, het heldere turquoise water en de unieke flora en fauna. Zeilend langs de kust van Corralejo, heb je ook een panoramisch uitzicht op de indrukwekkende zandduinen van het natuurpark Parque Natural de Corralejo.

2. Caleta de Fuste

Caleta de Fuste, ook bekend als Costa Caleta, is een van de meest populaire toeristische bestemmingen op Fuerteventura. Deze charmante badplaats biedt een mix van ontspanning en entertainment, met een overvloed aan restaurants, bars, winkelcentra en golfbanen.

De jachthaven van Caleta de Fuste is een ideale uitvalsbasis voor zeilers die op zoek zijn naar luxe en comfort. De jachthaven is uitgerust met moderne faciliteiten en biedt een scala aan diensten, waaronder bootverhuur, zeilscholen en watersportactiviteiten zoals duiken en windsurfen.

Zeilen rond Caleta de Fuste biedt prachtige panorama's van de Atlantische Oceaan en de indrukwekkende kliffen van het eiland. Verken de nabijgelegen baaien en stranden, zoals Playa del Castillo, Playa de la Guirra en Playa del Matorral, waar je kunt genieten van zwemmen, zonnebaden en snorkelen in de kristalheldere wateren.

3. Morro Jable

Morro Jable, gelegen aan de zuidkust van Fuerteventura, is een pittoresk vissersdorpje dat is uitgegroeid tot een populaire toeristische bestemming. Met zijn kilometerslange gouden zandstranden, kristalhelder water en levendige sfeer, is het een geweldige plek om te zeilen met een luxe jacht.

De jachthaven van Morro Jable biedt uitstekende faciliteiten en diensten voor zeilers, waaronder bootverhuur, zeilscholen en watersportactiviteiten. Bovendien is de jachthaven een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de zuidkust van Fuerteventura, met zijn vele baaien en inhammen, ideaal om te zwemmen, snorkelen en zonnebaden.

Een van de hoogtepunten van het zeilen rond Morro Jable is een bezoek aan het nabijgelegen Jandia Natural Park, een beschermd natuurgebied met spectaculaire stranden, duinen en kliffen. Zeil langs de kust en bewonder het adembenemende landschap en de diversiteit van de plaatselijke flora en fauna.

4. Gran Tarajal

Gran Tarajal is een authentiek Canarisch stadje aan de oostkust van Fuerteventura, dat zijn traditionele charme heeft weten te behouden ondanks de groei van het toerisme. De jachthaven van Gran Tarajal is een rustige en ontspannen plek om aan te meren met je luxe jacht, met uitstekende faciliteiten en diensten en een vriendelijke en gastvrije sfeer.

Zeilen rond Gran Tarajal biedt een unieke kans om de ongerepte schoonheid van de oostkust van Fuerteventura te ontdekken, met zijn afgelegen stranden, indrukwekkende kliffen en kristalheldere wateren. Bezoek de nabijgelegen baaien en inhammen, zoals Playa de Giniginamar, Playa de Tarajalejo en Playa de la Lajita, waar je kunt genieten van zwemmen, snorkelen en zonnebaden in een ongerepte omgeving.

5. Puerto del Rosario

Puerto del Rosario, de hoofdstad van Fuerteventura, is een levendige en kosmopolitische stad met een rijk cultureel en historisch erfgoed. De jachthaven van Puerto del Rosario is een ideale uitvalsbasis voor zeilers die op zoek zijn naar luxe en comfort, met moderne faciliteiten en een breed scala aan diensten, waaronder bootverhuur, zeilscholen en watersportactiviteiten.

Zeilen rond Puerto del Rosario biedt een unieke kans om de prachtige kustlijn van Fuerteventura te verkennen, met zijn indrukwekkende kliffen, gouden zandstranden en kristalheldere wateren. Bezoek de nabijgelegen baaien en stranden, zoals Playa Blanca, Playa de los Pozos en Playa de la Goleta, waar je kunt genieten van zwemmen, snorkelen en zonnebaden in een idyllische omgeving.

In conclusie, Fuerteventura is een paradijs voor liefhebbers van zeilen en luxe jachten, met tal van prachtige locaties om te verkennen en te genieten van een onvergetelijke ervaring op zee. Van de levendige badplaatsen Corralejo en Caleta de Fuste tot de rustige en ongerepte kust van Gran Tarajal en Morro Jable, dit betoverende eiland biedt een breed scala aan mogelijkheden voor een onvergetelijke en luxe zeilervaring.