De beste plekken om te zeilen op Fuerteventura: voor een dagje op zee

19 september 2023
De beste plekken om te zeilen op Fuerteventura: voor een dagje op zee

Corralejo

Fuerteventura, een van de Canarische eilanden, staat bekend om zijn prachtige stranden, kristalheldere wateren en constante wind. Het is dan ook geen verrassing dat zeilen een populaire activiteit is op Fuerteventura. Of je nu een ervaren zeiler bent of gewoon op zoek bent naar een leuke dag op zee, Fuerteventura heeft genoeg opties voor iedereen. In deze blogpost delen we de beste plekken om te zeilen op Fuerteventura voor een dagje op zee.

Corralejo is een populaire bestemming op Fuerteventura vanwege de prachtige stranden en de gezellige sfeer. Het is ook een van de beste plekken om te zeilen. Vanuit de haven van Corralejo kun je een boot huren en de omringende wateren verkennen. Je kunt bijvoorbeeld naar het nabijgelegen eiland Lobos zeilen, waar je kunt snorkelen en de prachtige onderwaterwereld kunt verkennen. Als je liever op open zee vaart, kun je ook een excursie boeken met een ervaren kapitein die je naar de beste plekken brengt om dolfijnen en walvissen te spotten.

Costa Calma

Costa Calma is een andere populaire bestemming op Fuerteventura voor zeilliefhebbers. De Costa Calma-stranden zijn lang en breed en bieden voldoende ruimte om te zeilen. Vanuit de haven van Costa Calma kun je een boot huren en de kustlijn verkennen. Je kunt bijvoorbeeld naar het nabijgelegen Sotavento-strand zeilen, waar je kunt genieten van de prachtige omgeving en het kristalheldere water. Als je meer avontuurlijk bent ingesteld, kun je ook een windsurfplank huren en de golven trotseren.

Jandía

Jandía is een van de meest zuidelijke gebieden van Fuerteventura en staat bekend om zijn prachtige stranden en kristalheldere wateren. Het is ook een van de beste plekken om te zeilen op het eiland. Vanuit de haven van Jandía kun je een boot huren en de omgeving verkennen. Je kunt bijvoorbeeld naar de nabijgelegen stranden van Cofete en Barlovento zeilen, waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten en rustige wateren. Als je geluk hebt, kun je zelfs een glimp opvangen van zeeschildpadden en andere zeedieren.

Puerto del Rosario

Puerto del Rosario is de hoofdstad van Fuerteventura en heeft een bruisende haven waar je boten kunt huren om te zeilen. Vanuit de haven van Puerto del Rosario kun je naar het nabijgelegen eiland Los Lobos zeilen, waar je kunt genieten van de prachtige stranden en het kristalheldere water. Als je liever op open zee vaart, kun je ook een excursie boeken met een ervaren kapitein die je naar de beste plekken brengt om te vissen of te snorkelen.

El Cotillo

El Cotillo is een klein vissersdorpje in het noordwesten van Fuerteventura en staat bekend om zijn prachtige stranden en rustige sfeer. Het is ook een geweldige plek om te zeilen. Vanuit de haven van El Cotillo kun je een boot huren en de omgeving verkennen. Je kunt bijvoorbeeld naar de nabijgelegen stranden van Playa de la Concha en Playa de los Lagos zeilen, waar je kunt genieten van de rustige wateren en de prachtige omgeving.

Tips voor een veilige en plezierige zeilervaring

Een dagje zeilen op Fuerteventura kan een geweldige ervaring zijn, maar het is belangrijk om veilig te zijn en te genieten van je tijd op zee. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je een veilige en plezierige zeilervaring hebt:

Conclusie

Fuerteventura biedt tal van opties voor zeilliefhebbers, van het verkennen van de kustlijn tot het spotten van dolfijnen en walvissen. Of je nu een ervaren zeiler bent of gewoon op zoek bent naar een leuke dag op zee, Fuerteventura heeft genoeg opties voor iedereen. Zorg ervoor dat je veilig blijft en de natuur respecteert tijdens je zeilavontuur en geniet van de prachtige omgeving van dit mooie eiland.