De beste restaurants op Fuerteventura: waar moet je zijn voor een culinaire ervaring?

3 mei 2023
De beste restaurants op Fuerteventura: waar moet je zijn voor een culinaire ervaring?

Fuerteventura, het op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden, staat bekend om haar prachtige stranden, indrukwekkende vulkanische landschappen en natuurlijk het aangename klimaat. Maar wat misschien minder bekend is, zijn de vele uitstekende restaurants die het eiland te bieden heeft. In deze blogpost nemen we je mee op een culinaire reis langs de beste restaurants op Fuerteventura, zodat je tijdens je bezoek aan dit prachtige eiland kunt genieten van de heerlijke lokale gerechten en internationale keukens.

1. Casa Santa María

Casa Santa María, gelegen in het pittoreske dorpje Betancuria, is een van de toplocaties op het eiland voor een gastronomische ervaring. Dit charmante restaurant is gevestigd in een prachtig gerenoveerd 17e-eeuws huis en biedt een uitgebreid menu met zowel traditionele Canarische gerechten als moderne, creatieve interpretaties van de lokale keuken. De gerechten worden geserveerd in een sfeervolle ambiance, met uitzicht op de prachtige omgeving van het historische dorp. Enkele hoogtepunten van het menu zijn de gegrilde geitenkaas met honing, tijm en rozemarijn, en de langzaam gegaarde lamsschenkel met saffraanrisotto.

2. La Vaca Azul

La Vaca Azul, gelegen in het vissersdorp El Cotillo, is een populaire bestemming voor liefhebbers van verse vis en zeevruchten. Dit sfeervolle restaurant heeft een prachtig terras met uitzicht op de haven, waar je kunt genieten van de heerlijke gerechten en de verfrissende zeewind. Op het menu staan tal van lokale specialiteiten, zoals gegrilde octopus, verse tonijn en paella, evenals een selectie van traditionele Canarische tapas. La Vaca Azul is de perfecte plek om te genieten van een ontspannen lunch of diner na een dag op het strand of het verkennen van de prachtige omgeving van El Cotillo.

3. El Horno de la Abuela

El Horno de la Abuela, gelegen in het kleine dorpje Lajares, is een echt pareltje op het gebied van authentieke Canarische keuken. Dit gezellige familierestaurant staat bekend om zijn langzaam geroosterde varkensvlees en lamsvlees, bereid in een traditionele houtoven. De sfeer in het restaurant is warm en uitnodigend, met rustieke inrichting en vriendelijke bediening. Naast het heerlijke vlees is er ook een scala aan traditionele tapas, salades en desserts om van te genieten. Mis zeker de huisgemaakte 'almogrote', een typisch Canarische kaasdip, niet!

4. La Marisma

In de badplaats Corralejo vind je La Marisma, een uitstekend restaurant dat bekend staat om zijn heerlijke paella en verse visgerechten. Met een gezellige sfeer en een prachtig uitzicht op de haven, is La Marisma een geweldige plek om te genieten van een ontspannen avond met vrienden of familie. Het menu biedt een breed scala aan zowel lokale als internationale gerechten, met voor ieder wat wils. Probeer zeker de 'vieja a la plancha', een lokaal gevangen vis die op traditionele wijze wordt gegrild, of de 'cherne al ajillo', een heerlijk gerecht met zeeduivel en knoflook.

5. Restaurante Mahoh

Restaurante Mahoh, gelegen in het noorden van Fuerteventura in het dorp Villaverde, is een prachtige plek om te genieten van de traditionele Canarische keuken in een rustieke en charmante omgeving. Gevestigd in een 200 jaar oude boerderij, biedt het restaurant een sfeervolle ambiance en een uitgebreid menu met lokale specialiteiten zoals 'cabrito asado' (geroosterd geitenvlees) en 'potaje de berros' (een traditionele Canarische waterkerssoep). Daarnaast zijn er ook een aantal heerlijke vegetarische opties beschikbaar. Mis zeker niet de huisgemaakte 'bienmesabe', een typisch Canarisch dessert gemaakt van amandelen, honing en eieren.

6. 15A

Voor een meer internationale culinaire ervaring is 15A in de hoofdstad Puerto del Rosario een uitstekende keuze. Dit stijlvolle en moderne restaurant biedt een uitgebreid menu met invloeden uit de Mediterrane en Aziatische keuken, met gerechten zoals sushi, risotto, en tataki van tonijn. Het restaurant heeft een elegante inrichting en een prachtig terras, perfect voor een romantisch diner of een speciale gelegenheid. De uitgebreide wijnkaart en de heerlijke cocktails maken de ervaring bij 15A compleet.

7. La Oliva Restaurante

Tot slot is La Oliva Restaurante, gelegen in het charmante dorp La Oliva, een heerlijke plek om te genieten van zowel traditionele als moderne interpretaties van de Canarische keuken. Het restaurant heeft een prachtige binnentuin waar je kunt genieten van je maaltijd, en het menu biedt zowel tapas als à la carte opties. Probeer zeker de 'pimientos de Padrón' en de 'pulpo a la gallega', twee traditionele Spaanse gerechten die perfect worden bereid in La Oliva Restaurante.

Fuerteventura heeft een schat aan culinaire ervaringen te bieden, van traditionele Canarische gerechten tot internationale keukens. Deze restaurants zijn slechts enkele van de vele uitstekende eetgelegenheden die je zult vinden op dit prachtige eiland. Dus of je nu op zoek bent naar een romantisch diner bij kaarslicht, een ontspannen maaltijd met uitzicht op de oceaan, of een avond vol tapas en wijn, Fuerteventura heeft het allemaal. Eet smakelijk!