De beste stranden om te zwemmen op Fuerteventura: waar vind je het helderste water?

14 augustus 2023
De beste stranden om te zwemmen op Fuerteventura: waar vind je het helderste water?

Fuerteventura, het op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden en kristalheldere water. Het eiland is een paradijs voor strandliefhebbers en watersporters, met name voor surfers, windsurfers en kitesurfers. Maar waar vind je de beste stranden om te zwemmen op Fuerteventura? In dit blog artikel ontdekken we de mooiste zwemstranden, waar je kunt genieten van het helderste water van Fuerteventura.

1. Playa de la Concha (El Cotillo)

Playa de la Concha, gelegen in het kleine vissersdorpje El Cotillo, is een van de meest geliefde stranden op Fuerteventura. Het strand staat bekend om zijn fijn wit zand en het rustige, heldere water. Omringd door vulkanische rotsen die een natuurlijke beschutting vormen tegen de golven en de wind, is Playa de la Concha een geweldige plek om te zwemmen en te zonnebaden. Het strand is ook ideaal voor gezinnen met kinderen, dankzij het ondiepe water en de rustige omgeving.

2. Playa de Sotavento

Playa de Sotavento, gelegen aan de zuidoostkust van Fuerteventura, is een spectaculair wit zandstrand van maar liefst 30 kilometer lang. Het strand is verdeeld in verschillende secties, waarvan de meest populaire Playa Risco del Paso en Playa Barca zijn. Beide stranden staan bekend om hun heldere en turquoise water, waardoor ze ideaal zijn om te zwemmen. Dankzij de constante wind is Playa de Sotavento ook populair bij windsurfers en kitesurfers. Houd er echter rekening mee dat het water hier dieper wordt naarmate je verder van de kust af gaat, dus het is belangrijk om op te letten tijdens het zwemmen.

3. Playa de Esquinzo

Playa de Esquinzo, gelegen aan de zuidkust van Fuerteventura, is een prachtig goudkleurig zandstrand met kristalhelder water. Het strand wordt door natuurlijke rotsformaties beschut tegen de wind, waardoor het water vaak rustig en ideaal om te zwemmen is. Playa de Esquinzo is een van de rustigere stranden op Fuerteventura, waardoor het een perfecte plek is om te ontspannen en te genieten van de zon. Houd er rekening mee dat er geen faciliteiten op het strand zelf zijn, dus neem voldoende eten, drinken en zonnebrandcrème mee.

4. Playa del Matorral (Morro Jable)

Playa del Matorral, gelegen in het zuiden van Fuerteventura nabij het toeristische stadje Morro Jable, is een prachtig wit zandstrand dat zich uitstrekt over meer dan 4 kilometer. Het strand is een van de meest populaire op het eiland en staat bekend om zijn heldere water en rustige golven, waardoor het ideaal is om te zwemmen. Playa del Matorral is ook een beschermd natuurgebied vanwege de aanwezigheid van zeldzame zoutpanvegetatie. Je vindt hier verschillende faciliteiten, zoals ligstoelen, parasols en restaurants.

5. Playa de Cofete

Playa de Cofete, gelegen aan de westkust van Fuerteventura, is een afgelegen en ongerept strand dat alleen bereikbaar is via een onverharde weg. Het strand strekt zich uit over meer dan 12 kilometer en wordt omringd door indrukwekkende bergen die zorgen voor een spectaculair uitzicht. Hoewel de sterke golven en stromingen het zwemmen hier uitdagender maken, biedt het heldere water bij rustig weer een unieke zwemervaring. Houd er rekening mee dat er geen faciliteiten op Playa de Cofete zijn en dat de afgelegen ligging betekent dat je goed voorbereid moet zijn voor een bezoek.

6. Playa de Corralejo

Playa de Corralejo, gelegen aan de noordoostkust van Fuerteventura, is een uitgestrekt wit zandstrand dat deel uitmaakt van het natuurpark Parque Natural de las Dunas de Corralejo. Het strand biedt helder water en is ideaal om te zwemmen en te zonnebaden. Playa de Corralejo is ook een populaire plek voor windsurfen en kitesurfen, dankzij de constante wind. Je vindt hier verschillende faciliteiten, zoals ligstoelen, parasols, bars en restaurants.

Fuerteventura biedt een breed scala aan prachtige stranden met helder water, ideaal om te zwemmen en te genieten van de warme zon. Of je nu op zoek bent naar een rustig en afgelegen strand, of een strand met alle faciliteiten en watersportmogelijkheden, Fuerteventura heeft het allemaal. Vergeet niet om je zwemspullen, zonnebrandcrème en een camera mee te nemen om dit paradijselijke eiland optimaal te ervaren.