De magie van de sterrenhemel op Fuerteventura: de beste plekken om te genieten van de nachtelijke hemel

25 september 2023
De magie van de sterrenhemel op Fuerteventura: de beste plekken om te genieten van de nachtelijke hemel

Fuerteventura is een eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en kristalheldere wateren. Maar wist je dat het eiland ook een perfecte plek is om te genieten van de sterrenhemel? Met zijn afgelegen locatie en heldere lucht is Fuerteventura een ideale plek om de nachtelijke hemel te bewonderen. In deze blogpost delen we de beste plekken om te genieten van de sterrenhemel op Fuerteventura, of je nu vanaf het strand of een observatorium wilt kijken.

Vanaf het strand

Fuerteventura heeft een aantal prachtige stranden die perfect zijn om te genieten van de sterrenhemel. Hieronder delen we onze top drie stranden om naar de sterren te kijken.

1. Playa de Sotavento

Playa de Sotavento is een van de meest populaire stranden van Fuerteventura en staat bekend om zijn prachtige zandduinen en turquoise wateren. Maar 's nachts is het strand net zo indrukwekkend. Het strand is ver weg van de stad en zijn lichten, waardoor het een perfecte plek is om naar de sterren te kijken. Ga lekker liggen op het zachte zand en kijk omhoog naar de prachtige sterrenhemel.

2. Playa de Cofete

Playa de Cofete is een verborgen parel in het zuiden van Fuerteventura en een van de meest afgelegen stranden van het eiland. Het strand is omringd door bergen en zijn afgelegen locatie maakt het een perfecte plek om naar de sterren te kijken. Het is een lange rit om bij het strand te komen, maar het is de moeite waard. Het uitzicht op de sterrenhemel is adembenemend.

3. Playa de Esquinzo

Playa de Esquinzo is een rustig strand in het noorden van Fuerteventura. Het strand is niet zo bekend als Playa de Sotavento of Playa de Cofete, maar het is net zo prachtig. Het strand is omringd door kliffen en de zee is meestal rustig, waardoor het een perfecte plek is om naar de sterren te kijken. Ga lekker liggen op het zachte zand en geniet van het uitzicht op de sterrenhemel.

Vanaf een observatorium

Naast het strand zijn er ook een aantal observatoria op Fuerteventura die perfect zijn om de sterrenhemel te bewonderen. Hieronder delen we onze top drie observatoria.

1. Observatorio de la Silla del Cebollero

Het Observatorio de la Silla del Cebollero is een van de beste plekken op Fuerteventura om naar de sterren te kijken. Het observatorium ligt op een hoogte van 1.958 meter en biedt een adembenemend uitzicht op de nachtelijke hemel. Het observatorium is uitgerust met verschillende telescopen en biedt regelmatig rondleidingen voor bezoekers.

2. Observatorio del Teide

Het Observatorio del Teide ligt niet op Fuerteventura, maar op het nabijgelegen eiland Tenerife. Het observatorium is een van de grootste ter wereld en biedt een prachtig uitzicht op de nachtelijke hemel. Het observatorium is uitgerust met verschillende telescopen en biedt regelmatig rondleidingen voor bezoekers.

3. Observatorio de Roque de los Muchachos

Het Observatorio de Roque de los Muchachos ligt niet op Fuerteventura, maar op het nabijgelegen eiland La Palma. Het observatorium is een van de grootste ter wereld en biedt een prachtig uitzicht op de nachtelijke hemel. Het observatorium is uitgerust met verschillende telescopen en biedt regelmatig rondleidingen voor bezoekers.

Tips voor het kijken naar de sterrenhemel

Of je nu op het strand of bij een observatorium kijkt, hier zijn een paar tips om het meeste uit je ervaring te halen:

Of je nu op het strand of bij een observatorium kijkt, Fuerteventura is een perfecte plek om de sterrenhemel te bewonderen. Met zijn afgelegen locatie en heldere lucht biedt het eiland een adembenemend uitzicht op de nachtelijke hemel. Plan je uitstapje op een heldere nacht en geniet van de magie van de sterrenhemel op Fuerteventura.