De mooiste wandelroutes op Fuerteventura: ontdek de natuurlijke schoonheid van het eiland

15 juni 2023
De mooiste wandelroutes op Fuerteventura: ontdek de natuurlijke schoonheid van het eiland

Fuerteventura, het op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden, is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Met zijn unieke vulkanische landschap, uitgestrekte zandduinen en adembenemende kustlijn biedt het eiland een verscheidenheid aan wandelroutes die de verborgen schoonheden van het eiland onthullen. In dit blogartikel nemen we je mee op een ontdekkingstocht langs de mooiste wandelroutes op Fuerteventura. Trek je wandelschoenen aan en laten we op avontuur gaan!

1. Barranco de los Encantados

De Barranco de los Encantados, ook bekend als de 'verdwenen stad', is een van de meest mysterieuze en fascinerende wandelroutes op Fuerteventura. Deze verborgen vallei, gelegen in het noorden van het eiland, is gevuld met gigantische rotsformaties die doen denken aan een vergeten stad. De wandeling is ongeveer 7 kilometer lang en neemt je mee door het ruige landschap van Fuerteventura, met prachtige uitzichten op de omliggende bergen en de zee.

De route begint in het dorpje Lajares en is relatief eenvoudig te volgen. Houd er echter rekening mee dat je af en toe moet klimmen en klauteren, dus zorg dat je goede wandelschoenen aan hebt. Naast de indrukwekkende rotsformaties kun je tijdens deze wandeling ook genieten van de diverse flora en fauna van het eiland.

2. Caldera de Gairía

De Caldera de Gairía is een indrukwekkende vulkaankrater gelegen in het centrale deel van Fuerteventura. Deze wandelroute is perfect voor avontuurlijke wandelaars die het vulkanische landschap van het eiland willen verkennen. De route is ongeveer 5 kilometer lang en neemt je mee rond de krater, met prachtige uitzichten op de omliggende bergen en het nabijgelegen Antigua.

De wandeling begint bij het bezoekerscentrum van de Caldera de Gairía. Van daaruit volg je een goed gemarkeerd pad dat je rond de krater leidt. Onderweg kom je langs verschillende uitzichtpunten waar je kunt genieten van het prachtige panorama. Houd er rekening mee dat deze wandeling enige fysieke inspanning vereist, aangezien je moet klimmen en afdalen op rotsachtig terrein.

3. El Puertito

El Puertito is een prachtige kustwandeling gelegen aan de westkust van Fuerteventura. Deze route is ideaal voor diegenen die willen genieten van de ongerepte stranden en helderblauwe wateren van het eiland. De wandeling is ongeveer 8 kilometer lang en neemt je mee langs enkele van de mooiste stranden van Fuerteventura, waaronder La Pared en Ajuy.

De route begint in het kleine dorpje La Pared en volgt een pad dat langs de kustlijn loopt. Onderweg kom je langs verschillende afgelegen stranden waar je kunt stoppen voor een verfrissende duik in de oceaan. De wandeling eindigt in het pittoreske vissersdorpje Ajuy, waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd in een van de lokale restaurants.

4. Betancuria Circular

De Betancuria Circular is een uitdagende wandelroute gelegen in het hart van Fuerteventura. Deze route is perfect voor ervaren wandelaars die op zoek zijn naar een avontuurlijke tocht door het bergachtige landschap van het eiland. De wandeling is ongeveer 10 kilometer lang en neemt je mee door diepe ravijnen, over hoge bergkammen en langs spectaculaire uitzichtpunten.

De route begint in het historische dorpje Betancuria, dat ooit de hoofdstad van Fuerteventura was. Van daaruit volg je een pad dat je door het ruige landschap van het eiland leidt. Onderweg kom je langs enkele indrukwekkende uitzichtpunten, zoals de Mirador de Morro Velosa, waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht op het eiland. Houd er rekening mee dat deze wandeling enige ervaring en een goede conditie vereist, aangezien het terrein steil en rotsachtig kan zijn.

5. Corralejo Natural Park

Het Corralejo Natural Park is een beschermd gebied gelegen in het noordoosten van Fuerteventura. Dit park staat bekend om zijn uitgestrekte zandduinen en is de perfecte plek voor een ontspannen wandeling langs de kust. De route is ongeveer 6 kilometer lang en neemt je mee door de indrukwekkende zandduinen, langs prachtige stranden en helderblauwe wateren.

De wandeling begint in het toeristische stadje Corralejo en volgt een pad dat door het natuurpark loopt. Onderweg kun je genieten van de unieke flora en fauna van het eiland en de prachtige uitzichten op de omliggende eilanden, zoals Lanzarote en Isla de Lobos. Deze wandelroute is geschikt voor alle leeftijden en fitnessniveaus en is een geweldige manier om een dag door te brengen in de natuur.

Deze vijf wandelroutes bieden een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van Fuerteventura te ontdekken en zijn geschikt voor wandelaars van alle niveaus. Dus pak je wandelschoenen en verken de verborgen schatten van dit prachtige Canarische eiland!