De Top 7 fotografieplekken op Fuerteventura die je niet mag missen!

26 november 2023
De Top 7 fotografieplekken op Fuerteventura die je niet mag missen!

Fuerteventura is een prachtig eiland dat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden. Het staat bekend om zijn prachtige stranden, heldere wateren en ongerepte landschappen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel reizigers het eiland bezoeken om te genieten van de schoonheid van de natuur en de vele fotografieplekken die het te bieden heeft. Als je van fotografie houdt en op zoek bent naar de beste plekken om te fotograferen op Fuerteventura, dan hebben wij de top 7 fotografieplekken voor je op een rijtje gezet.

1. Corralejo Natural Park

Het Corralejo Natural Park is een van de meest populaire fotografieplekken op Fuerteventura. Het park is gelegen in het noorden van het eiland en biedt een prachtig uitzicht op de duinen en het kristalheldere water van de oceaan. Het park is een perfecte plek om te fotograferen tijdens zonsopgang of zonsondergang, wanneer de lucht een prachtige oranje en roze kleur krijgt. Als je geluk hebt, kun je zelfs enkele dieren spotten, zoals de Canarische eend of de Fuerteventura-hagedis.

2. Betancuria

Betancuria is een klein dorpje op het eiland en het was de eerste hoofdstad van Fuerteventura. Het dorpje is gelegen in een vallei en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en de zee. Betancuria is een van de beste plekken op het eiland om foto's te maken van de traditionele architectuur en de kleurrijke huizen. Het dorpje heeft ook een aantal oude kerken en kloosters die een prachtige achtergrond vormen voor je foto's.

3. Cofete

Cofete is een afgelegen strand aan de westkust van Fuerteventura en biedt een adembenemend uitzicht op de oceaan. Het strand is omringd door hoge kliffen en de golven van de oceaan zijn hier vaak indrukwekkend. Het is een geweldige plek om te fotograferen tijdens zonsondergang, wanneer de lucht een prachtige roze en oranje kleur krijgt en de zon achter de bergen verdwijnt.

4. Ajuy

Ajuy is een klein vissersdorpje in het westen van het eiland en staat bekend om zijn zwarte zandstranden en hoge kliffen. Het is een van de beste plekken op het eiland om foto's te maken van de indrukwekkende kliffen en de ruige kustlijn. Het is ook een geweldige plek om te fotograferen tijdens zonsondergang, wanneer de lucht een prachtige oranje en roze kleur krijgt en de zon achter de kliffen verdwijnt.

5. La Pared

La Pared is een klein dorpje aan de westkust van Fuerteventura en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan en de omringende bergen. Het is een populaire plek om te surfen vanwege de hoge golven en het is ook een geweldige plek om te fotograferen tijdens zonsondergang, wanneer de lucht een prachtige oranje en roze kleur krijgt.

6. El Cotillo

El Cotillo is een klein vissersdorpje aan de noordwestkust van Fuerteventura en staat bekend om zijn prachtige stranden en heldere wateren. Het dorpje biedt een prachtig uitzicht op de oceaan en is een geweldige plek om te fotograferen tijdens zonsopgang of zonsondergang, wanneer de lucht een prachtige oranje en roze kleur krijgt. Het is ook een geweldige plek om foto's te maken van de traditionele vissersboten die in de haven liggen.

7. Montaña de Tindaya

Montaña de Tindaya is een berg in het noorden van Fuerteventura en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en de zee. Het is een belangrijke archeologische vindplaats en heeft een spirituele betekenis voor de oorspronkelijke bewoners van het eiland. Het is een geweldige plek om te fotograferen tijdens zonsopgang of zonsondergang, wanneer de lucht een prachtige oranje en roze kleur krijgt en de zon achter de bergen verdwijnt.

Fuerteventura is een paradijs voor fotografen en biedt tal van prachtige plekken om te fotograferen. Van de duinen van Corralejo tot de ruige kustlijnen van Ajuy, er is voor elk wat wils op dit prachtige eiland. Vergeet niet om je camera mee te nemen en te genieten van de schoonheid van Fuerteventura!