De ultieme gids voor een onvergetelijke familievriendelijke strandvakantie op Fuerteventura

4 december 2023
De ultieme gids voor een onvergetelijke familievriendelijke strandvakantie op Fuerteventura

Fuerteventura is een prachtig eiland in de Canarische Eilanden en staat bekend om zijn eindeloze witte zandstranden en kristalheldere wateren. Het is de perfecte bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een ontspannen, zonovergoten strandvakantie. In deze gids ontdek je de beste plekken om te verblijven, te eten en te genieten van geweldige activiteiten voor het hele gezin op Fuerteventura.

De beste accommodaties voor gezinnen

Als je op zoek bent naar de perfecte accommodatie voor je familievriendelijke strandvakantie op Fuerteventura, zijn er tal van opties om uit te kiezen. Hier zijn enkele van de beste accommodaties:

1. Barceló Castillo Beach Resort

Het Barceló Castillo Beach Resort is een geweldige optie voor gezinnen die op zoek zijn naar een all-inclusive strandvakantie. Het resort ligt direct aan het strand en biedt tal van activiteiten voor kinderen en volwassenen. Er zijn vier zwembaden, een kinderclub, een minigolfbaan en een tennisbaan.

2. Suite Hotel Atlantis Fuerteventura Resort

Het Suite Hotel Atlantis Fuerteventura Resort is een luxe resort dat ideaal is voor gezinnen die op zoek zijn naar een ontspannende en rustige vakantie. Het resort heeft verschillende zwembaden, een kinderclub en een spa. Er zijn ook verschillende restaurants waar je kunt genieten van heerlijk eten.

3. Elba Carlota Beach & Convention Resort

Het Elba Carlota Beach & Convention Resort ligt in de buurt van de luchthaven en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Het resort heeft verschillende zwembaden, een kinderclub en een fitnessruimte. Er zijn ook verschillende restaurants waar je kunt genieten van heerlijk eten.

De beste stranden voor gezinnen

Fuerteventura heeft enkele van de mooiste stranden ter wereld. Hier zijn enkele van de beste stranden voor gezinnen:

1. Playa de Corralejo

Playa de Corralejo is een van de meest populaire stranden op het eiland en is ideaal voor gezinnen. Het strand is breed en heeft zacht wit zand en kristalhelder water. Er zijn tal van restaurants en bars in de buurt, evenals toiletten en douches.

2. Playa de Sotavento

Playa de Sotavento is een groot strand dat ideaal is voor gezinnen die op zoek zijn naar een rustige en vredige omgeving. Het strand heeft zacht zand en kristalhelder water, en er zijn tal van activiteiten zoals windsurfen en kitesurfen.

3. Playa de Costa Calma

Playa de Costa Calma is een lang strand dat perfect is voor gezinnen die op zoek zijn naar een ontspannende dag aan zee. Het strand heeft zacht zand en kristalhelder water, en er zijn tal van restaurants en bars in de buurt.

Activiteiten voor gezinnen

Fuerteventura biedt tal van activiteiten voor gezinnen. Hier zijn enkele van de beste activiteiten:

1. Oasis Park Fuerteventura

Oasis Park Fuerteventura is een dierentuin en botanische tuin die ideaal is voor gezinnen. Het park heeft meer dan 3000 dieren, waaronder olifanten, giraffen, leeuwen en tijgers. Er zijn ook tal van shows en activiteiten voor kinderen.

2. Acua Water Park

Acua Water Park is een geweldig waterpark dat geschikt is voor alle leeftijden. Het park heeft tal van glijbanen en zwembaden, evenals restaurants en bars.

3. Fuerteventura Kite Festival

Het Fuerteventura Kite Festival vindt elk jaar plaats in november en is een geweldig evenement voor gezinnen. Het festival biedt tal van activiteiten, waaronder workshops, shows en wedstrijden.

Eten en drinken

Fuerteventura biedt tal van geweldige restaurants en bars waar je kunt genieten van heerlijk eten en drinken. Hier zijn enkele van de beste opties:

1. Restaurante Rompeolas

Restaurante Rompeolas is een geweldig restaurant dat gespecialiseerd is in visgerechten. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op zee en serveert heerlijke gerechten.

2. La Vaca Azul

La Vaca Azul is een gezellig restaurant dat bekend staat om zijn steaks en tapas. Het restaurant heeft een geweldige sfeer en serveert heerlijk eten.

3. The Rock Island Bar

The Rock Island Bar is een geweldige bar die ideaal is voor gezinnen. De bar heeft een speelruimte voor kinderen en serveert heerlijke cocktails en snacks.

Fuerteventura is de perfecte bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een ontspannende en zonovergoten strandvakantie. Met tal van geweldige accommodaties, stranden, activiteiten en restaurants, is er voor elk gezin iets te beleven. Of je nu op zoek bent naar een rustige en ontspannende vakantie of een avontuurlijke vakantie vol activiteiten, Fuerteventura biedt het allemaal. Boek vandaag nog je reis en geniet van een onvergetelijke familievriendelijke strandvakantie op Fuerteventura!