De ultieme gids voor windsurfen op vlak water op Fuerteventura

19 oktober 2023
De ultieme gids voor windsurfen op vlak water op Fuerteventura

Fuerteventura is een paradijs voor windsurfers. Het eiland staat bekend om de constante passaatwinden en aangename watertemperaturen. Met zijn lange witte zandstranden en kristalhelder water is Fuerteventura een geweldige bestemming voor windsurfers van alle niveaus.

Als je van plan bent om te gaan windsurfen op vlak water op Fuerteventura, dan zijn er een aantal plekken die je zeker moet bezoeken. In deze gids vind je de beste locaties voor beginners en gevorderde windsurfers.

Windsurfen voor beginners

Als beginner is het belangrijk om te kiezen voor een plek met vlak water en weinig golven. Hieronder vind je de beste plekken om te windsurfen voor beginners op Fuerteventura.

Playa de Sotavento

Playa de Sotavento is een van de bekendste stranden van Fuerteventura en is een uitstekende plek om te windsurfen voor beginners. Het strand ligt aan de zuidkust van het eiland en heeft een kilometer lange lagune waar je in alle rust kunt oefenen. De wind is hier over het algemeen niet te sterk en het water is ondiep, waardoor je gemakkelijk weer op je board kunt stappen als je eraf valt.

Costa Calma

Costa Calma is een ander strand aan de zuidkust van Fuerteventura dat geschikt is voor beginners. Het strand heeft een langgerekt stuk vlak water met weinig golven en een constante wind. Hierdoor kun je als beginner op een veilige manier leren windsurfen.

Playa de Esquinzo

Playa de Esquinzo is een rustig strand aan de westkust van Fuerteventura en is perfect voor beginners. Het water is hier kalm en ondiep, waardoor je in alle rust kunt oefenen. De wind is hier meestal niet te sterk, waardoor je als beginner niet snel in de problemen komt.

Windsurfen voor gevorderden

Als je al wat meer ervaring hebt met windsurfen, dan kun je het beste kiezen voor een plek met wat meer uitdaging. Hieronder vind je de beste plekken om te windsurfen voor gevorderden op Fuerteventura.

Flag Beach

Flag Beach is een populaire plek onder windsurfers en is vooral geschikt voor gevorderden. Het strand ligt aan de noordkust van Fuerteventura en heeft meestal een stevige wind. Het water kan hier soms wat ruw zijn, maar als je van een uitdaging houdt, dan is Flag Beach zeker een aanrader.

El Cotillo

El Cotillo is een klein vissersdorpje aan de westkust van Fuerteventura. Het strand hier is minder druk dan op andere plekken op het eiland en de wind is meestal wat sterker. Het water kan hier soms wat ruw zijn, maar als je al wat meer ervaring hebt met windsurfen, dan is El Cotillo zeker een leuke uitdaging.

Playa de la Pared

Playa de la Pared is een strand aan de westkust van Fuerteventura en is vooral geschikt voor ervaren windsurfers. Het strand heeft een stevige wind en hoge golven, waardoor je hier echt je vaardigheden kunt testen. Als je op zoek bent naar een uitdaging, dan is Playa de la Pared zeker een aanrader.

Tips voor windsurfen op Fuerteventura

Of je nu een beginner of een gevorderde windsurfer bent, er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je gaat windsurfen op Fuerteventura.

Fuerteventura is een geweldige bestemming voor windsurfers van alle niveaus. Met zijn constante passaatwinden en vlakke wateren is het eiland een paradijs voor windsurfers. Of je nu een beginner of een gevorderde windsurfer bent, er zijn genoeg plekken op het eiland waar je kunt genieten van deze fantastische sport. Zorg er wel voor dat je altijd voorzichtig bent en de juiste uitrusting hebt voordat je het water op gaat.