Ermita de San Pedro Alcántara - Een prachtige kapel met een adembenemend uitzicht op de oceaan

8 december 2023
Ermita de San Pedro Alcántara - Een prachtige kapel met een adembenemend uitzicht op de oceaan

Als je op zoek bent naar een prachtige kapel op Fuerteventura, dan moet je zeker een bezoek brengen aan de Ermita de San Pedro Alcántara. Deze mooie kapel ligt in Puerto del Rosario en biedt een spectaculair uitzicht op de oceaan. In deze blogpost vertellen we je alles wat je moet weten over deze bijzondere plek en laten we je zien waarom dit een absolute must-see is tijdens je verblijf op Fuerteventura.

De geschiedenis van de Ermita de San Pedro Alcántara

De Ermita de San Pedro Alcántara is een van de oudste gebouwen in Puerto del Rosario. De kapel werd gebouwd in de 18e eeuw en is vernoemd naar de heilige San Pedro Alcántara. Deze heilige was een Spaanse franciscaanse priester die bekend stond om zijn toewijding aan de armen en zijn vermogen om wonderen te verrichten. De kapel werd gebouwd ter ere van San Pedro Alcántara en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke religieuze en culturele locatie op Fuerteventura.

De architectuur van de Ermita de San Pedro Alcántara

De Ermita de San Pedro Alcántara is een prachtig voorbeeld van barokke architectuur. De kapel heeft een eenvoudige, maar stijlvolle gevel met een groot raam boven de ingang. Binnenin is de kapel versierd met schilderijen en beelden van heiligen en engelen. Het hoogtepunt van de kapel is het altaar, dat is versierd met gouden ornamenten en een afbeelding van San Pedro Alcántara.

Het uitzicht vanaf de Ermita de San Pedro Alcántara

Een van de beste dingen aan een bezoek aan de Ermita de San Pedro Alcántara is het adembenemende uitzicht op de oceaan. De kapel ligt op een heuvel en biedt een panoramisch uitzicht op de baai van Puerto del Rosario. Het uitzicht is vooral indrukwekkend tijdens de zonsondergang, wanneer de lucht verandert in prachtige tinten roze en oranje. Vergeet dus niet je camera mee te nemen als je de Ermita de San Pedro Alcántara bezoekt!

Hoe kom je bij de Ermita de San Pedro Alcántara

De Ermita de San Pedro Alcántara ligt op een heuvel in het centrum van Puerto del Rosario. Het is gemakkelijk te bereiken met de auto of met de bus. Als je met de auto komt, kun je parkeren op de parkeerplaats naast de kapel. Als je met de bus komt, kun je uitstappen bij de halte op de Avenida Marítima, vlakbij de kapel.

Wanneer moet je de Ermita de San Pedro Alcántara bezoeken

De Ermita de San Pedro Alcántara is het hele jaar door geopend en is gratis te bezoeken. Als je de drukte wilt vermijden, kun je het beste 's ochtends vroeg of later op de dag gaan. Het uitzicht op de oceaan is vooral spectaculair tijdens de zonsondergang, dus als je de kans hebt om de kapel te bezoeken tijdens deze tijd, moet je dat zeker doen.

De Ermita de San Pedro Alcántara is een prachtige kapel met een rijke geschiedenis en een adembenemend uitzicht op de oceaan. Of je nu geïnteresseerd bent in religie, architectuur of gewoon wilt genieten van het uitzicht, deze plek is absoluut een bezoek waard tijdens je verblijf op Fuerteventura. Dus plan je bezoek aan deze bijzondere plek en prepareer je fototoestel voor de mooiste plaatjes.