Iglesia de Nuestra Señora de la Regla - Een mooie kerk in Pajara

29 augustus 2023
Iglesia de Nuestra Señora de la Regla - Een mooie kerk in Pajara

Fuerteventura is een prachtige bestemming voor mensen die op zoek zijn naar een ontspannen, zonovergoten vakantie. Maar het eiland heeft ook veel te bieden voor mensen die geïnteresseerd zijn in cultuur en geschiedenis. Een van de must-see attracties tijdens een bezoek aan Fuerteventura is de Iglesia de Nuestra Señora de la Regla, een mooie kerk gelegen in het pittoreske dorpje Pajara.

De geschiedenis van de kerk

De geschiedenis van de Iglesia de Nuestra Señora de la Regla gaat terug tot de 15e eeuw. De oorspronkelijke kerk op deze locatie was gebouwd in de 17e eeuw, maar werd verwoest door piraten in de 18e eeuw. De huidige kerk werd gebouwd in de late 18e eeuw en is sindsdien een belangrijk religieus centrum voor de lokale bevolking van Fuerteventura.

Architectuur en design

De Iglesia de Nuestra Señora de la Regla is een prachtig voorbeeld van Canarische barokke architectuur. Het heeft een indrukwekkende gevel met een centraal roosvenster en twee torens aan weerszijden. Binnenin de kerk zijn er veel mooie details te zien, zoals het altaar, dat is versierd met schilderijen en beelden van heiligen. Het gewelfde plafond is ook een hoogtepunt, met prachtige fresco's die de geschiedenis van de kerk en de regio weergeven.

Religieuze betekenis

De Iglesia de Nuestra Señora de la Regla heeft een belangrijke religieuze betekenis voor de lokale bevolking van Fuerteventura. Het is gewijd aan de Maagd Maria en is een van de belangrijkste bedevaartsoorden op het eiland. Elk jaar in september wordt er een groot feest gehouden ter ere van de Maagd Maria, waarbij duizenden mensen uit de hele regio samenkomen om te bidden en te vieren.

Bezoek de Iglesia de Nuestra Señora de la Regla

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en cultuur, mag je een bezoek aan de Iglesia de Nuestra Señora de la Regla niet missen tijdens je vakantie op Fuerteventura. De kerk is geopend voor bezoekers en is gratis toegankelijk. Vergeet niet om respectvol gekleed te gaan en stil te zijn tijdens je bezoek, omdat het nog steeds een belangrijke religieuze site is voor de lokale bevolking.

Andere bezienswaardigheden in Pajara

Als je toch in Pajara bent, zijn er nog veel andere bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Het dorp is beroemd om zijn traditionele architectuur, met witgekalkte huizen en geplaveide straatjes. Er zijn ook veel lokale ambachtswinkels waar je unieke souvenirs kunt kopen, zoals handgemaakte keramiek en borduurwerk.

De Iglesia de Nuestra Señora de la Regla is een prachtige kerk met een rijke geschiedenis en religieuze betekenis. Het is een must-see attractie voor mensen die geïnteresseerd zijn in cultuur en geschiedenis tijdens een bezoek aan Fuerteventura. Vergeet niet om ook andere bezienswaardigheden in Pajara te bezoeken, zoals de traditionele architectuur en lokale ambachtswinkels.