Leuke activiteiten voor kinderen op Fuerteventura

1 oktober 2023
Leuke activiteiten voor kinderen op Fuerteventura

Fuerteventura is een prachtig eiland dat de perfecte bestemming is voor een gezinsvakantie. Het eiland biedt talloze activiteiten en bezienswaardigheden die zowel kinderen als volwassenen zullen vermaken. In deze blogpost zullen we enkele van de leukste activiteiten bespreken die speciaal voor kinderen zijn ontworpen. Of je nu op zoek bent naar avontuur, educatie of gewoon wat plezier in de zon, Fuerteventura heeft voor elk wat wils.

Een dag in Oasis Park Fuerteventura

Oasis Park Fuerteventura is een dierentuin en botanische tuin die zich uitstrekt over meer dan 800.000 vierkante meter. Het park biedt talloze activiteiten voor kinderen, waaronder een kinderboerderij, een speeltuin en een waterpark. Er zijn ook dagelijkse shows met dieren zoals papegaaien, zeeleeuwen en roofvogels. Het hoogtepunt van het park is echter de safari, waarbij je in een treintje door het park rijdt en dieren van dichtbij kunt bekijken, zoals giraffen, olifanten en zebra's. Het is een educatieve en leuke ervaring voor kinderen en volwassenen.

Avontuurlijke watersporten

Fuerteventura staat bekend om zijn prachtige stranden en heldere wateren, waardoor het de perfecte bestemming is voor watersporten. Er zijn tal van mogelijkheden voor kinderen om te genieten van watersporten, zoals surfen, windsurfen en kitesurfen. Er zijn ook diverse watersportcentra die lessen aanbieden voor kinderen van alle leeftijden en niveaus. Kinderen kunnen genieten van de sensatie van de golven terwijl ze nieuwe vaardigheden leren en genieten van de zon op het water.

Een bezoek aan de vuurtoren van El Cotillo

De vuurtoren van El Cotillo is een populaire bestemming voor gezinnen die op zoek zijn naar een prachtig uitzicht en wat geschiedenis. De vuurtoren is gebouwd in 1897 en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan en de omringende kliffen. Het is ook een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de frisse lucht. Kinderen zullen het geweldig vinden om de vuurtoren te beklimmen en te genieten van het uitzicht.

Een dag in Baku Water Park

Baku Water Park is gelegen in Corralejo en biedt tal van attracties en glijbanen voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn ook verschillende zwembaden en speelgebieden, waaronder een kinderbad en een speeltuin. Het park heeft ook verschillende restaurants en cafés waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Het is een geweldige plek om een dag door te brengen en af te koelen in de zon.

Een bezoek aan het Ecomuseo de Alcogida

Het Ecomuseo de Alcogida is een openluchtmuseum dat bezoekers meeneemt op een reis door de geschiedenis van Fuerteventura. Het museum toont traditionele huizen en ambachten uit verschillende tijdsperioden, waaronder de pre-Spaanse tijd en de 20e eeuw. Kinderen zullen het geweldig vinden om te zien hoe mensen in het verleden leefden en werkten en kunnen zelfs deelnemen aan workshops en activiteiten om meer te leren over de tradities van Fuerteventura.

Een bezoek aan Casa de los Coroneles

Casa de los Coroneles is een historisch huis in La Oliva dat dateert uit de 17e eeuw. Het is een van de best bewaarde voorbeelden van de Canarische architectuur en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Het huis beschikt over een museum dat de geschiedenis van Fuerteventura toont en er zijn regelmatig tentoonstellingen en evenementen. Kinderen zullen het geweldig vinden om door het huis te lopen en meer te leren over de geschiedenis van het eiland.

Een bezoek aan het Acua Water Park

Het Acua Water Park is gelegen in Corralejo en biedt een breed scala aan attracties en glijbanen voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn ook verschillende zwembaden en speelgebieden, waaronder een kinderbad en een speeltuin. Het park beschikt ook over verschillende restaurants en cafés waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Het is een geweldige plek om een dag door te brengen en af te koelen in de zon.

Een bezoek aan het Betancuria Museum

Het Betancuria Museum is gevestigd in een historisch klooster in het pittoreske dorpje Betancuria. Het museum toont de geschiedenis en cultuur van Fuerteventura, inclusief archeologische vondsten en traditionele ambachten. Er zijn regelmatig tentoonstellingen en evenementen, en kinderen kunnen deelnemen aan workshops en activiteiten om meer te leren over de geschiedenis van het eiland.

Een dag in de Cueva del Llano

De Cueva del Llano is een grot in Villaverde die bezoekers meeneemt op een reis door de geologie van Fuerteventura. De grot is gevormd door een vulkanische uitbarsting en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Er zijn ook regelmatig rondleidingen door de grot, waarbij bezoekers meer te weten kunnen komen over de geologie van het eiland. Kinderen zullen het geweldig vinden om de grot te verkennen en meer te leren over de natuur van Fuerteventura.

Fuerteventura biedt talloze activiteiten en bezienswaardigheden die speciaal zijn ontworpen voor kinderen. Of je nu op zoek bent naar avontuur, educatie of gewoon wat plezier in de zon, het eiland heeft voor elk wat wils. Van dierentuinen en waterparken tot historische huizen en grotten, er is genoeg te zien en te doen op Fuerteventura voor het hele gezin.