Mooiste stranden van Fuerteventura

25 oktober 2023
Mooiste stranden van Fuerteventura

Fuerteventura, een eiland dat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn prachtige stranden en kristalheldere wateren. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen of naar een levendiger strand waar je kunt genieten van watersporten, Fuerteventura heeft voor elk wat wils. In deze blogpost zullen we enkele van de mooiste stranden van Fuerteventura bespreken en je vertellen waar je moet zijn om te genieten van de perfecte strandvakantie.

Playa de Sotavento

Als je op zoek bent naar een van de beroemdste stranden van Fuerteventura, dan kun je niet om Playa de Sotavento heen. Dit strand, dat zich uitstrekt over meer dan 20 kilometer, is een populaire bestemming voor windsurfers van over de hele wereld en wordt beschouwd als een van de beste plekken ter wereld om deze sport te beoefenen. Maar zelfs als je niet van windsurfen houdt, is het de moeite waard om Playa de Sotavento te bezoeken vanwege zijn witte zandstranden en turquoise wateren. De stranden zijn breed en bieden volop ruimte om te ontspannen en te genieten van de zon. Als je op zoek bent naar een rustiger plekje, dan kun je op sommige delen van het strand terecht waar het minder druk is.

Playa de Cofete

Playa de Cofete is een van de meest afgelegen stranden van Fuerteventura en ligt aan de westkant van het eiland. Het strand is alleen bereikbaar via een onverharde weg en is daardoor een beetje een avontuur om er te komen. Maar eenmaal op het strand aangekomen, zul je versteld staan van de ongerepte schoonheid van dit afgelegen stukje kustlijn. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt een spectaculair uitzicht op de oceaan. Het water kan hier wel een beetje ruw zijn, dus het is niet de beste plek om te zwemmen, maar het is wel een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de natuur.

Playa de la Concha

Playa de la Concha is een van de mooiste stranden van Fuerteventura, gelegen in het noorden van het eiland. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt een spectaculair uitzicht op de oceaan. Het water is hier kristalhelder en het zand is zacht en wit. Het is een geweldige plek om te zwemmen en te zonnebaden, maar ook om te genieten van watersporten zoals windsurfen en kitesurfen. Er zijn ook enkele restaurants en bars in de buurt, dus je hoeft niet ver te gaan voor een hapje of een drankje.

Playa del Matorral

Playa del Matorral is een ander populair strand op Fuerteventura en ligt in de buurt van de stad Morro Jable. Het strand is breed en strekt zich uit over meer dan twee kilometer, dus er is volop ruimte om te ontspannen en te genieten van de zon. Het water is hier warm en kristalhelder, en er zijn tal van activiteiten te doen, zoals windsurfen, kitesurfen en jetskiën. Er zijn ook veel restaurants en bars in de buurt, dus je kunt hier gemakkelijk een hele dag doorbrengen.

Playa de Esquinzo

Playa de Esquinzo is een rustiger strand, gelegen aan de oostkust van Fuerteventura. Het strand is omgeven door hoge kliffen en biedt een spectaculair uitzicht op de oceaan. Het water is hier kristalhelder en er zijn tal van activiteiten te doen, zoals kajakken en snorkelen. Er zijn ook enkele restaurants en bars in de buurt, dus je hoeft niet ver te gaan voor een hapje of een drankje.

Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te ontspannen of naar een levendiger strand waar je kunt genieten van watersporten, Fuerteventura heeft voor elk wat wils. De stranden die we hebben besproken zijn slechts enkele van de vele prachtige stranden die het eiland te bieden heeft. Dus pak je badhanddoek en zonnebrandcrème in en ga op ontdekkingstocht naar de perfecte strandvakantie op Fuerteventura.