Ontdek de beste stranden om te surfen op Fuerteventura: voor beginners en gevorderden

13 januari 2024
Ontdek de beste stranden om te surfen op Fuerteventura: voor beginners en gevorderden

Fuerteventura, het op een na grootste eiland van de Canarische Eilanden, is een waar paradijs voor surfers. Met zijn prachtige stranden, constante wind en perfecte golven trekt het eiland jaarlijks duizenden surfers van over de hele wereld aan. Of je nu een beginnende surfer bent die op zoek is naar de beste plekken om te leren, of een gevorderde surfer die op zoek is naar uitdagende golven, Fuerteventura heeft voor elk wat wils. In deze blogpost zullen we enkele van de beste stranden om te surfen op Fuerteventura verkennen, zodat je je volgende surfavontuur kunt plannen.

1. Playa de Corralejo

Als je net begint met surfen, is Playa de Corralejo een ideale plek om te beginnen. Dit strand, gelegen in het noorden van Fuerteventura, biedt een veilige en rustige omgeving voor beginners. De golven zijn niet al te groot en de zandbanken zorgen voor een consistente break. Bovendien zijn er verschillende surfscholen in de omgeving die lessen aanbieden voor alle niveaus, van absolute beginners tot gevorderde surfers die hun techniek willen verbeteren.

2. Playa de Cotillo

Voor degenen die al wat meer ervaring hebben en op zoek zijn naar wat uitdaging, is Playa de Cotillo een uitstekende keuze. Dit strand, gelegen aan de westkust van Fuerteventura, staat bekend om zijn krachtige golven en lange ritten. Het is vooral populair bij gevorderde surfers vanwege de consistente en vaak holle golven. Het strand is ook minder druk dan andere surfspots op het eiland, waardoor het een ideale plek is om in alle rust te surfen.

3. Playa de La Pared

Voor de avontuurlijke surfers die op zoek zijn naar een echt uitdagende surfing ervaring, is Playa de La Pared de place to be. Dit strand, gelegen aan de westkust van Fuerteventura, staat bekend om zijn krachtige en snelle golven. Het is vooral geschikt voor ervaren surfers die op zoek zijn naar adrenaline en grote uitdagingen. Het strand is niet geschikt voor beginners vanwege de sterke stromingen en het ontbreken van een beschermde baai.

4. Playa de Sotavento

Voor degenen die op zoek zijn naar een unieke surfervaring, is Playa de Sotavento een must-visit. Dit strand, gelegen aan de zuidoostkust van Fuerteventura, staat bekend om zijn lange zandstranden en perfecte wind- en golfcondities. Het is vooral populair bij kitesurfers, maar ook surfers kunnen hier genieten van de uitstekende golven. Het strand is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, omdat de golven vaak niet al te groot zijn en er voldoende ruimte is om te surfen.

5. Playa de Esquinzo

Als je op zoek bent naar een rustigere surfervaring, is Playa de Esquinzo een goede keuze. Dit strand, gelegen aan de oostkust van Fuerteventura, is ideaal voor beginners en surfers die op zoek zijn naar een ontspannen en rustige surfervaring. De golven zijn meestal klein en de wateren zijn kalm, waardoor het een perfecte plek is om te leren surfen of je surfvaardigheden te verbeteren. Bovendien is het strand minder druk dan andere surfspots op het eiland, waardoor je in alle rust kunt genieten van je surfavontuur.

Of je nu een beginner bent die net begint met surfen of een ervaren surfer die op zoek is naar uitdagende golven, Fuerteventura heeft voor elk wat wils. Met zijn prachtige stranden, constante wind en perfecte golven is het eiland een waar paradijs voor surfers. Dus pak je board en ga op avontuur naar een van de beste surfstranden van Fuerteventura!