Ontdek de geschiedenis en cultuur van Fuerteventura bij Casa de la Cilla

6 november 2023
Ontdek de geschiedenis en cultuur van Fuerteventura bij Casa de la Cilla

Als je op zoek bent naar een unieke culturele ervaring op Fuerteventura, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Casa de la Cilla. Dit historische gebouw in La Oliva is nu een cultureel centrum, waar je kunt genieten van tentoonstellingen, concerten en andere evenementen die de rijke geschiedenis en cultuur van het eiland laten zien. In deze blogpost vertellen we je meer over de geschiedenis van Casa de la Cilla en wat je er allemaal kunt zien en doen.

Geschiedenis van Casa de la Cilla

Casa de la Cilla is een van de meest iconische gebouwen op Fuerteventura en heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw. Het werd oorspronkelijk gebouwd als een opslagplaats voor graan en andere landbouwproducten, en diende als een belangrijke handelspost voor de regio. Het gebouw was ook een ontmoetingsplaats voor handelaren en boeren uit de omgeving, die hier hun goederen verhandelden en sociale contacten onderhielden.

Tijdens de 19e eeuw werd Casa de la Cilla omgebouwd tot een herberg voor reizigers, die hier konden overnachten tijdens hun reis over het eiland. In de 20e eeuw werd het gebouw gebruikt als opslagplaats voor graan en andere landbouwproducten, totdat het uiteindelijk in de jaren '80 werd gerestaureerd en omgebouwd tot een cultureel centrum.

Vandaag de dag is Casa de la Cilla een belangrijk symbool van de geschiedenis en cultuur van Fuerteventura, en biedt het een breed scala aan activiteiten en evenementen voor bezoekers.

Wat te zien en te doen bij Casa de la Cilla

Als je Casa de la Cilla bezoekt, zijn er tal van activiteiten en evenementen om van te genieten. Hier zijn enkele hoogtepunten:

Bezoek het museum

Casa de la Cilla beschikt over een museum dat gewijd is aan de geschiedenis van het gebouw en de regio. Hier kun je meer te weten komen over de handel en landbouw van Fuerteventura, en kun je verschillende artefacten en voorwerpen uit het verleden bekijken.

Geniet van een concert of voorstelling

Casa de la Cilla organiseert regelmatig concerten, theatervoorstellingen en andere evenementen die de rijke cultuur van Fuerteventura laten zien. Of je nu van traditionele muziek houdt of meer hedendaagse acts wilt zien, er is voor elk wat wils.

Neem deel aan een workshop

Als je geïnteresseerd bent in kunst en ambacht, dan kun je deelnemen aan een van de vele workshops die bij Casa de la Cilla worden georganiseerd. Hier kun je leren hoe je traditionele ambachten maakt, zoals keramiek en weven, en kun je nieuwe vaardigheden opdoen terwijl je geniet van de prachtige omgeving.

Bezoek de markt

Elke zondag wordt er een markt gehouden bij Casa de la Cilla, waar lokale ambachtslieden hun producten verkopen. Hier kun je unieke souvenirs kopen, zoals handgemaakte sieraden en keramiek, en kun je genieten van de lokale keuken en cultuur.

Maak een wandeling door de omgeving

Casa de la Cilla is gelegen in het hart van La Oliva, een van de mooiste dorpen van Fuerteventura. Maak een wandeling door de geplaveide straatjes en bewonder de mooie huizen en gebouwen, en geniet van het prachtige uitzicht op het omliggende landschap.

Hoe te bezoeken

Casa de la Cilla is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10:00 uur tot 18:00 uur. De toegang tot het museum is gratis, maar voor sommige evenementen en workshops moet je betalen.

Als je met de auto komt, kun je parkeren op de nabijgelegen parkeerplaats. Als je met het openbaar vervoer reist, kun je de bus nemen naar La Oliva en vanaf daar lopen naar Casa de la Cilla.

Casa de la Cilla is een must-see attractie voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Fuerteventura. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige omgeving en een breed scala aan activiteiten en evenementen, is het de perfecte plek om te genieten van het beste dat het eiland te bieden heeft. Of je nu een bezoek brengt aan het museum, deelneemt aan een workshop of gewoon geniet van een wandeling door de omgeving, je zult zeker genieten van je tijd bij Casa de la Cilla.