Ontdek de meest adembenemende plekken om te boulderen op Fuerteventura

2 april 2024
Ontdek de meest adembenemende plekken om te boulderen op Fuerteventura

Fuerteventura, het op een na grootste eiland van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn prachtige stranden en warme klimaat. Maar wist je dat dit eiland ook een waar paradijs is voor boulderaars? Met zijn gevarieerde landschappen, van de kust tot de bergen, biedt Fuerteventura talloze mogelijkheden voor boulderaars van alle niveaus. In deze blogpost nemen we je mee naar de beste plekken om te boulderen op Fuerteventura, zodat je het meeste uit je reis kunt halen.

1. Cofete Beach

Laten we beginnen met een van de meest spectaculaire plekken om te boulderen op Fuerteventura: Cofete Beach. Gelegen aan de westkust van het eiland, biedt dit strand een adembenemend uitzicht op de oceaan en kilometers aan ruige rotsformaties waar je naar hartenlust kunt boulderen. Het zandstrand vormt een perfecte ondergrond voor dynamische bewegingen en het uitzicht op de Atlantische Oceaan zorgt voor een onvergetelijke klimervaring.

2. Betancuria

Als je op zoek bent naar een meer uitdagende bouldering-ervaring, dan is Betancuria de plek voor jou. Gelegen in het binnenland van het eiland, biedt dit bergachtige gebied een scala aan rotsformaties en klimroutes voor boulderaars van alle niveaus. Van technische wanden tot overhangende rotsen, Betancuria heeft voor elk wat wils. Bovendien biedt de afgelegen locatie een gevoel van rust en sereniteit, waardoor je je volledig kunt concentreren op je klimprestaties.

3. El Cotillo

El Cotillo, gelegen aan de noordwestkust van Fuerteventura, staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden en turquoise wateren. Maar dit gebied biedt ook geweldige mogelijkheden voor boulderaars. Met zijn rotsachtige kustlijn en talloze grotten en spelonken, is El Cotillo een waar speelparadijs voor boulderaars. Het kristalheldere water biedt je de mogelijkheid om je klimvaardigheden te verbeteren terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op zee.

4. Calderón Hondo

Een andere geweldige plek om te boulderen op Fuerteventura is Calderón Hondo, een uitgedoofde vulkaan in het noorden van het eiland. Deze vulkanische krater biedt een uniek landschap met steile wanden en indrukwekkende rotsformaties. Het beklimmen van de wanden van Calderón Hondo vereist technische vaardigheden en biedt een uitdagende ervaring voor ervaren boulderaars. Bovendien word je beloond met een panoramisch uitzicht over het eiland zodra je de top bereikt.

5. Playa de Ajuy

Last but not least, mag Playa de Ajuy niet ontbreken in deze lijst van beste boulderplekken op Fuerteventura. Dit strand, gelegen aan de westkust van het eiland, biedt een combinatie van zandstranden en rotsachtige kliffen, wat zorgt voor een gevarieerde klimervaring. De steile kliffen van Playa de Ajuy bieden talloze mogelijkheden voor boulderaars van alle niveaus, terwijl het nabijgelegen vissersdorpje een charmante plek is om te ontspannen na een dag vol klimmen.

Of je nu een ervaren boulderaar bent of net begint met deze tak van de klimsport, Fuerteventura heeft voor ieder wat wils. Met zijn diverse landschappen en adembenemende uitzichten is dit eiland een paradijs voor boulderaars. Dus pak je klimschoenen in en maak je klaar voor een onvergetelijke boulderervaring op Fuerteventura!