Ontdek de verborgen parels van Fuerteventura: de minder bekende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn

10 mei 2023
Ontdek de verborgen parels van Fuerteventura: de minder bekende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn

Fuerteventura, het op één na grootste Canarische Eiland, staat bekend om zijn prachtige stranden, kristalheldere water en indrukwekkende landschappen. Toeristen van over de hele wereld bezoeken dit eiland om te genieten van zon, zee en zand. Maar er zijn ook veel minder bekende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te ontdekken. In dit blogbericht nemen we je mee op een reis langs enkele verborgen parels van Fuerteventura.

1. Betancuria

Betancuria is een pittoresk stadje in het binnenland van Fuerteventura, gesticht in 1404 door de Normandische veroveraar Jean de Béthencourt. Het was oorspronkelijk de hoofdstad van het eiland en heeft nog steeds een historische charme die je niet mag missen. Slenter door de smalle straatjes en bewonder de traditionele architectuur, zoals de Iglesia de Santa María, een prachtige kerk uit de 15e eeuw. Bezoek ook het Archeologisch Museum, waar je meer te weten kunt komen over de oorspronkelijke bewoners van het eiland, de Guanchen.

2. La Oliva

La Oliva is een klein dorp in het noorden van Fuerteventura, dat bekend staat om zijn kunstenaarsscene en historische bezienswaardigheden. Bezoek de Casa de los Coroneles, een indrukwekkend 17e-eeuws herenhuis, dat ooit het huis was van de militaire commandanten van het eiland en nu een cultureel centrum en kunstgalerie is. Loop verder naar de Iglesia de Nuestra Señora de Candelaria, een charmante kerk met een kenmerkende witte gevel en houten balkon.

3. Ajuy

Ajuy is een klein vissersdorp aan de westkust van Fuerteventura, waar je een spectaculair landschap van zwarte zandstranden en ruige kliffen kunt vinden. Ga naar de Cuevas de Ajuy, een reeks natuurlijke grotten die ooit werden gebruikt door piraten als schuilplaats. Maak een wandeling langs de kust en geniet van het uitzicht op de oceaan, of neem een duik in het kristalheldere water van de baai.

4. Tefia

Tefia is een ander charmant dorp in het binnenland van Fuerteventura, dat bekend staat om zijn traditionele landelijke sfeer. Bezoek het Ecomuseo de Alcogida, een openluchtmuseum dat bestaat uit een verzameling oude boerderijen, waar je kunt zien hoe het leven op het eiland er vroeger uitzag. Verken de omliggende velden en geniet van het rustige landschap, dat wordt afgewisseld door oude windmolens en stenen terrassen.

5. Pájara

Pájara is een schilderachtig dorp in het zuiden van Fuerteventura, omringd door bergen en palmbomen. Bezoek de Iglesia de Nuestra Señora de Regla, een prachtige kerk uit de 17e eeuw met een uniek portaal dat versierd is met Azteekse motieven. Wandel door de smalle straatjes en bewonder de traditionele Canarische architectuur, of maak een wandeling door de omliggende natuur en geniet van het uitzicht op het indrukwekkende landschap.

6. Isla de Lobos

Isla de Lobos is een klein onbewoond eilandje net ten noorden van Fuerteventura, dat per boot bereikbaar is vanuit de badplaats Corralejo. Het eiland, dat deel uitmaakt van het Parque Natural de las Dunas de Corralejo, is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van een dagje in de ongerepte natuur. Verken het eiland te voet, ga zwemmen of snorkelen in de helderblauwe wateren, of beklim de Caldera de la Montaña, een oude vulkaan die een prachtig panoramisch uitzicht biedt over zowel Fuerteventura als Lanzarote.

7. Los Molinos

Los Molinos is een klein kustdorpje aan de westkust van Fuerteventura, dat zijn naam dankt aan de vele windmolens die ooit in de omgeving stonden. Hoewel de meeste molens nu zijn verdwenen, is het dorp nog steeds een bezoek waard vanwege zijn indrukwekkende kliffen, die een prachtig uitzicht bieden over de oceaan en de omliggende bergen. Neem een duik in de natuurlijke zwembaden die gevormd zijn door de golven, of geniet van een traditionele Canarische maaltijd in een van de lokale restaurants.

8. Cofete

Cofete is een afgelegen strand aan de zuidwestkust van Fuerteventura, dat alleen bereikbaar is via een onverharde weg. Het uitgestrekte strand wordt omringd door indrukwekkende bergen en is de perfecte plek voor een rustige dag aan zee. Zwemmen wordt hier afgeraden vanwege de sterke stromingen, maar het prachtige landschap is meer dan genoeg om je bezig te houden.

9. Malpaís de la Arena

Malpaís de la Arena is een beschermd natuurgebied in het noordwesten van Fuerteventura, dat bestaat uit een uitgestrekt lavaveld en een reeks vulkanische kegels. Het gebied is ideaal voor wandelen en biedt een uniek uitzicht op het vulkanische landschap. Volg een van de vele wandelpaden en geniet van de indrukwekkende omgeving, waar je ook veel inheemse planten en dieren kunt spotten.

10. Barranco de las Peñitas

Barranco de las Peñitas is een indrukwekkende kloof in het binnenland van Fuerteventura, die zich uitstrekt over een lengte van ongeveer 5 kilometer. Maak een wandeling door de kloof en bewonder de steile rotswanden, die zijn uitgehouwen door eeuwen van erosie. Bezoek ook de Ermita de la Peña, een kleine kapel die is gebouwd op een rotsachtige uitloper en een prachtig uitzicht biedt over de kloof en het omliggende landschap.

Fuerteventura biedt veel meer dan alleen zon, zee en strand. Deze verborgen parels zijn het bewijs dat het eiland een schat aan cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid te bieden heeft. Laat je verrassen door deze minder bekende bezienswaardigheden en geniet van een onvergetelijke vakantie op dit prachtige Canarische Eiland.