Ontdek Playa de la Entubadera: Het Prachtige Afgelegen Strand van Fuerteventura

24 juli 2023
Ontdek Playa de la Entubadera: Het Prachtige Afgelegen Strand van Fuerteventura

Fuerteventura, het op één na grootste Canarische eiland in de Atlantische Oceaan, is gezegend met enkele van de mooiste stranden ter wereld. De zonovergoten kustlijn van het eiland is bezaaid met gouden zandstranden, kristalhelder water en indrukwekkende kliffen. Onder de vele verborgen juweeltjes die Fuerteventura te bieden heeft, is Playa de la Entubadera een uitzonderlijk mooi en afgelegen strand dat ongerepte schoonheid en rust garandeert voor alle avontuurlijke reizigers die het bezoeken.

Waar Ligt Playa de la Entubadera?

Dit ongerepte strand ligt aan de westkust van Fuerteventura, in de buurt van het kleine dorpje El Cotillo. Het is gelegen in een beschutte baai, omringd door indrukwekkende kliffen en rotsformaties die het strand afschermen van de krachtige golven van de Atlantische Oceaan. Dit zorgt voor een betoverende en serene omgeving die je het gevoel geeft dat je op een geheel ander eiland bent beland.

Hoe Kom Je Bij Playa de la Entubadera?

Het bereiken van Playa de la Entubadera kan een beetje uitdagend zijn, maar het is zeker de moeite waard. Er is geen directe weg naar het strand, dus je moet een wandeling maken langs de kust vanuit El Cotillo. Het pad is niet gemarkeerd, maar het is vrij eenvoudig te volgen en de wandeling duurt ongeveer 30 minuten. Zorg ervoor dat je stevige schoenen draagt en voldoende water meeneemt, aangezien er geen faciliteiten op het strand zijn. Het is ook aan te raden om een routebeschrijving of een kaart op je telefoon te downloaden, zodat je niet verdwaalt.

Wat Maakt Playa de la Entubadera Zo Speciaal?

Kristalhelder Water

Het water bij Playa de la Entubadera is ongelooflijk helder en turquoise van kleur, waardoor het een uitstekende plek is om te zwemmen en te snorkelen. De zeebodem is bedekt met fijn, goudkleurig zand en het water is meestal kalm dankzij de beschutte ligging van het strand.

Rust en Privacy

Als je op zoek bent naar een rustig en vredig strand om te ontspannen en te genieten van de zon, dan is Playa de la Entubadera de perfecte keuze. Het strand is niet erg bekend bij toeristen, waardoor het meestal rustig en afgelegen is, zelfs tijdens het hoogseizoen. Het is de ideale plek om te zonnebaden, een goed boek te lezen of gewoon te genieten van de prachtige omgeving.

Natuurlijke Schoonheid

De natuurlijke schoonheid van Playa de la Entubadera is adembenemend. De gouden zandstranden worden omringd door indrukwekkende kliffen en rotsformaties, die een prachtig contrast vormen met het azuurblauwe water. De flora en fauna in het gebied zijn ook uniek, met verschillende soorten vogels, planten en zeedieren die je tijdens je bezoek kunt observeren.

Fotogeniek Landschap

Dankzij het prachtige landschap is Playa de la Entubadera een ideale locatie voor fotografie-liefhebbers. De combinatie van het kristalheldere water, het gouden zand en de dramatische kliffen zorgen voor een betoverend kleurenpalet dat prachtige foto's oplevert. Vergeet niet je camera mee te nemen om deze unieke plek vast te leggen!

Tips voor een Bezoek aan Playa de la Entubadera

Playa de la Entubadera is een betoverend en afgelegen strand aan de westkust van Fuerteventura dat een unieke en onvergetelijke ervaring biedt voor avontuurlijke reizigers. Met zijn kristalheldere water, gouden zand en indrukwekkende kliffen is het een paradijs voor natuurliefhebbers, fotografen en iedereen die op zoek is naar rust en ontspanning. Als je op zoek bent naar een ontsnapping uit de drukte van de meer toeristische stranden van Fuerteventura, dan is Playa de la Entubadera absoluut een bezoek waard!