Ontdek Playa de la Solapa - Het geheime paradijs van Fuerteventura

22 oktober 2023
Ontdek Playa de la Solapa - Het geheime paradijs van Fuerteventura

Als je op zoek bent naar een afgelegen strand met kristalhelder water en wit zand, dan moet je Playa de la Solapa bezoeken. Dit paradijselijke strand ligt aan de westkust van Fuerteventura en is alleen bereikbaar via een onverharde weg. Het is de perfecte plek om te genieten van de zon, te zwemmen in de zee en te ontspannen in een rustige omgeving. In deze blog post lees je alles wat je moet weten over Playa de la Solapa.

Hoe kom je bij Playa de la Solapa

Playa de la Solapa is gelegen in het noordwesten van Fuerteventura, op ongeveer 30 minuten rijden van Corralejo. Het strand is alleen bereikbaar via een onverharde weg, dus het is aan te raden om een 4x4 auto te huren. De weg naar het strand kan hobbelig zijn, dus wees voorzichtig tijdens het rijden.

Wat kun je verwachten op Playa de la Solapa

Als je Playa de la Solapa bereikt, word je begroet door een prachtig uitzicht op de zee en de bergen. Het strand is omringd door rotsachtige kliffen en heeft een lengte van ongeveer 500 meter. Het water is kristalhelder en heeft een turquoise kleur, waardoor het de perfecte plek is om te zwemmen en te snorkelen. Het strand is niet erg druk bezocht, dus je kunt hier genieten van een rustige en ontspannen dag.

Wat moet je meenemen naar Playa de la Solapa

Aangezien Playa de la Solapa een afgelegen strand is, moet je zelf voorzieningen meenemen. Zorg ervoor dat je voldoende water, eten en zonnebrandcrème meeneemt. Er zijn geen faciliteiten op het strand, dus neem ook je eigen handdoek en parasol mee. Als je wilt snorkelen, vergeet dan niet je snorkeluitrusting mee te nemen.

Wat kun je nog meer doen in de omgeving

Als je genoeg hebt van het ontspannen op het strand, zijn er genoeg andere activiteiten in de omgeving. Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen in het nabijgelegen natuurpark of een bezoek brengen aan het nabijgelegen dorpje El Cotillo. Hier kun je genieten van de lokale keuken en de prachtige zonsondergang bekijken.

Tips voor een bezoek aan Playa de la Solapa

Playa de la Solapa is een verborgen parel aan de westkust van Fuerteventura. Het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving. Als je op zoek bent naar een afgelegen strand met kristalhelder water, dan is Playa de la Solapa zeker een bezoek waard. Vergeet niet om voldoende voorzieningen mee te nemen en te genieten van een ontspannen dag op het strand.