Playa de Cofete - Een verborgen juweel aan de westkust van Fuerteventura

16 oktober 2023
Playa de Cofete - Een verborgen juweel aan de westkust van Fuerteventura

Als je op zoek bent naar een afgelegen, rustig strand op Fuerteventura, dan is Playa de Cofete misschien wel de perfecte plek voor jou. Gelegen aan de westkust van het eiland, is Playa de Cofete een van de meest afgelegen stranden van Fuerteventura en biedt het een prachtig uitzicht op de oceaan en het vulkanische landschap van het eiland. In deze blog post delen we onze ervaringen met Playa de Cofete en geven we je tips voor een bezoek aan dit verborgen juweel.

Hoe kom je bij Playa de Cofete

Playa de Cofete is niet gemakkelijk te bereiken, maar het is de reis zeker waard. Om bij het strand te komen, moet je een lange, onverharde weg nemen die door het ruige landschap van Fuerteventura slingert. Het is aan te raden om met een 4x4 auto te gaan, omdat de weg soms erg hobbelig kan zijn en je anders vast kan komen te zitten in het zand.

Vanuit het stadje Morro Jable, in het zuiden van Fuerteventura, kun je de weg naar Playa de Cofete nemen. Het is ongeveer een uur rijden, maar de route is prachtig en biedt een adembenemend uitzicht op de bergen en de oceaan.

Wat te doen op Playa de Cofete

Eenmaal aangekomen bij het strand van Playa de Cofete, zul je meteen begrijpen waarom dit strand zo bijzonder is. Het is een lang, breed strand met goudkleurig zand en kristalhelder water. Het strand is omringd door hoge bergen en kliffen, waardoor het een afgelegen en rustige sfeer heeft.

Als je van wandelen houdt, kun je een wandeling maken langs de kustlijn van het strand en genieten van het prachtige uitzicht op de oceaan. Er zijn ook verschillende wandelpaden die door de bergen lopen en die een fantastisch uitzicht bieden op het vulkanische landschap van Fuerteventura.

Als je van surfen houdt, is dit strand ook een geweldige plek om te surfen. Het is niet zo druk als sommige van de andere stranden op Fuerteventura en biedt perfecte golven voor surfers van alle niveaus.

Tips voor een bezoek aan Playa de Cofete

Hier zijn enkele tips om het meeste uit je bezoek aan Playa de Cofete te halen:

Playa de Cofete is een van de meest afgelegen en rustige stranden van Fuerteventura en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan en het vulkanische landschap van het eiland. Hoewel het niet gemakkelijk te bereiken is, is het zeker de reis waard voor wie op zoek is naar een rustige en ontspannen dag op het strand. Vergeet niet om genoeg eten en drinken mee te nemen en een camera om de prachtige uitzichten vast te leggen. Veel plezier op Playa de Cofete!