Playa de Esquinzo: Een paradijselijk strand

22 september 2023
Playa de Esquinzo: Een paradijselijk strand

Als je op zoek bent naar een prachtig strand waar je volledig tot rust kunt komen, dan is Playa de Esquinzo op Fuerteventura een absolute aanrader. Dit strand is gelegen aan de westkust van het eiland en wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen die zich richten op de bekendere stranden in het noorden en zuiden. Maar als je de tijd neemt om Playa de Esquinzo te bezoeken, zul je beloond worden met een paradijselijk strand met helder water en fijn zand.

De locatie van Playa de Esquinzo

Playa de Esquinzo is te vinden in het zuidwesten van Fuerteventura. Het ligt op ongeveer 15 kilometer afstand van de stad Morro Jable. Als je met de auto reist, kun je het strand bereiken door de FV-2 te volgen en vervolgens af te slaan op de FV-618. Je zult dan door een onverharde weg moeten rijden om bij het strand te komen. Het is ook mogelijk om met de bus naar Playa de Esquinzo te reizen. De dichtstbijzijnde bushalte is gelegen op ongeveer 1 kilometer afstand van het strand.

Het strand van Playa de Esquinzo

Het strand van Playa de Esquinzo is ongeveer 1,5 kilometer lang en wordt omringd door hoge kliffen. Het zand is fijn en goudkleurig en het water is kristalhelder. Het is een vrij rustig strand, dus je kunt hier genieten van de serene sfeer en je gedachten even op een rijtje zetten. Er zijn geen voorzieningen op het strand, dus het is aan te raden om zelf wat te eten en drinken mee te nemen.

Activiteiten op Playa de Esquinzo

Als je op zoek bent naar een actieve dag op het strand, dan is Playa de Esquinzo misschien niet de beste keuze. Er zijn geen watersporten beschikbaar en er zijn geen strandtentjes waar je een drankje kunt bestellen. Maar als je gewoon wilt ontspannen en genieten van de natuurlijke schoonheid van Fuerteventura, dan is Playa de Esquinzo de perfecte plek. Neem een boek mee, zet wat muziek op en geniet van de rustgevende sfeer.

Tips voor een bezoek aan Playa de Esquinzo

Als je van plan bent om Playa de Esquinzo te bezoeken, zijn hier een paar tips om je bezoek nog aangenamer te maken:

Playa de Esquinzo is een prachtig strand op Fuerteventura dat vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen. Het is een rustig strand met helder water en fijn zand, omringd door hoge kliffen. Hoewel er geen voorzieningen op het strand zijn, is het de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Fuerteventura. Als je op zoek bent naar een paradijselijk strand om tot rust te komen, dan is Playa de Esquinzo een absolute aanrader.