Playa de la Concha: Een Rustig Strand in de Buurt van El Cotillo

4 september 2023
Playa de la Concha: Een Rustig Strand in de Buurt van El Cotillo

Als je op zoek bent naar een rustig strand op Fuerteventura, dan is Playa de la Concha de perfecte plek voor jou. Dit strand, gelegen in de buurt van het dorpje El Cotillo, biedt rust en sereniteit aan bezoekers, met zijn zachte zand en heldere, kalme wateren. Of je nu op zoek bent naar een plek om te ontspannen in de zon, te zwemmen in de zee, of een wandeling te maken langs de kust, Playa de la Concha heeft voor elk wat wils.

Waarom Playa de la Concha?

Playa de la Concha is een van de weinige stranden op Fuerteventura die niet wordt overspoeld door toeristen. Het is een rustig strand, dat voornamelijk wordt bezocht door locals en enkele toeristen die op zoek zijn naar wat rust en stilte. Het strand is niet groot, maar het is perfect om te ontspannen en te genieten van de zon. Het water is kalm en helder, waardoor het ideaal is om te zwemmen en te snorkelen.

Hoe kom je er?

Playa de la Concha ligt in het noorden van Fuerteventura, in de buurt van het dorpje El Cotillo. Het is het makkelijkst te bereiken met de auto, maar er zijn ook bussen die vanuit andere delen van het eiland naar El Cotillo rijden. Vanaf het dorpje is het ongeveer 10 minuten lopen naar het strand. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van het strand, dus als je met de auto komt zul je geen problemen hebben met parkeren.

Wat te doen op Playa de la Concha?

Als je op het strand aankomt, zul je meteen de rustige sfeer opmerken. Er zijn geen luide bars of restaurants in de buurt, dus het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Het strand is ook perfect om te zwemmen en te snorkelen, vanwege het kalme water en de heldere zeebodem. Als je niet van zwemmen houdt, dan kun je een wandeling maken langs de kustlijn, waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht op de oceaan.

Wat te eten en drinken?

Er zijn geen bars of restaurants op het strand zelf, dus het is aan te raden om je eigen eten en drinken mee te nemen. Er zijn echter wel enkele restaurants in het dorpje El Cotillo, waar je kunt genieten van lokale gerechten en drankjes. Probeer bijvoorbeeld de verse visgerechten, die worden bereid met de vangst van de dag. Er zijn ook enkele supermarkten in het dorpje waar je snacks en drankjes kunt kopen voor op het strand.

Andere stranden in de buurt

Als je wilt verkennen, dan zijn er nog andere stranden in de buurt van Playa de la Concha die je kunt bezoeken. Een van de meest populaire stranden in de buurt is Playa de Los Lagos, dat bekend staat om zijn kristalheldere wateren en prachtige omgeving. Het strand is echter wel drukker dan Playa de la Concha, dus als je op zoek bent naar rust en stilte dan is Playa de la Concha de betere keuze.

Playa de la Concha is een rustig strand in de buurt van El Cotillo, dat perfect is voor bezoekers die op zoek zijn naar een ontspannen en rustige ervaring. Het strand biedt zachte zand en kalme wateren, en is perfect om te zwemmen en te snorkelen. Als je op zoek bent naar een plek om te ontspannen en te genieten van de zon, dan is Playa de la Concha de perfecte keuze.