Playa de los Canarios: Ontdek het afgelegen paradijs aan de westkust van Fuerteventura

2 februari 2024
Playa de los Canarios: Ontdek het afgelegen paradijs aan de westkust van Fuerteventura

Ben je op zoek naar een ongerept stukje paradijs waar je kunt genieten van kristalhelder water en prachtige zandstranden? Zoek dan niet verder dan Playa de los Canarios, een afgelegen strand aan de westkust van het betoverende eiland Fuerteventura. Dit verborgen juweeltje is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de rust en schoonheid van de natuur. In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis naar Playa de los Canarios en ontdekken we waarom dit strand een must-see is tijdens je verblijf op Fuerteventura.

Een oase van rust en schoonheid

Playa de los Canarios is een van de meest afgelegen stranden op Fuerteventura en biedt bezoekers een oase van rust en schoonheid. Het strand is omgeven door indrukwekkende kliffen en heeft een ongerepte uitstraling die je zelden ergens anders zult vinden. Het kristalheldere water en het zachte zand maken dit strand de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Fuerteventura.

Een paradijs voor natuurliefhebbers

Als je een liefhebber bent van de natuur, dan is Playa de los Canarios de ideale bestemming voor jou. Het strand is omgeven door een prachtig natuurgebied, waardoor het een populaire plek is voor vogelspotters. Hier kun je genieten van het observeren van verschillende vogelsoorten, zoals de majestueuze Canarische eilandspecht en de zeldzame Egyptische gier.

Daarnaast is Playa de los Canarios ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan inheemse plantensoorten. Je kunt hier wandelen door de duinen en genieten van de unieke flora die dit gebied te bieden heeft. Het strand is ook een broedplaats voor zeeschildpadden, dus als je geluk hebt, kun je zelfs getuige zijn van het uitkomen van de eieren en de kleine babyschildpadden hun weg naar de zee zien vinden.

Watersportactiviteiten voor avonturiers

Naast het genieten van de prachtige natuur, biedt Playa de los Canarios ook tal van watersportactiviteiten voor de avontuurlijke reiziger. Je kunt hier gaan snorkelen en de kleurrijke onderwaterwereld ontdekken, of een kajak huren en de kustlijn van Fuerteventura verkennen.

Voor de surfers onder ons is Playa de los Canarios ook een geweldige plek om te genieten van enkele van de beste golven van het eiland. De westkust van Fuerteventura staat bekend om zijn indrukwekkende surfomstandigheden, dus pak je surfplank en ga de golven tegemoet!

Hoe bereik je Playa de los Canarios?

Playa de los Canarios is niet gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, dus het is het beste om een auto te huren om hier te komen. Het strand ligt op ongeveer 40 minuten rijden van de luchthaven van Fuerteventura en er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar. Houd er rekening mee dat de weg naar het strand onverhard kan zijn, dus zorg ervoor dat je een auto huurt die geschikt is voor off-road rijden.

Tips voor je bezoek aan Playa de los Canarios
  1. Neem voldoende water en snacks mee, omdat er geen faciliteiten zijn op het strand zelf.

  2. Vergeet niet om je zonnebrandcrème en een hoed mee te nemen, omdat er weinig schaduw is op het strand.

  3. Het is aan te raden om vroeg in de ochtend of laat in de middag te gaan, om de drukte te vermijden en te genieten van een rustige strandervaring.

  4. Respecteer de natuur en laat geen afval achter. Neem al je spullen mee als je het strand verlaat.

Playa de los Canarios is een verborgen parel aan de westkust van Fuerteventura die je niet mag missen tijdens je bezoek aan het eiland. Met zijn afgelegen ligging, prachtige natuur en diverse watersportmogelijkheden, biedt dit strand voor elk wat wils. Dus pak je strandlaken, zonnebrandcrème en een goed boek, en maak je klaar om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van Playa de los Canarios.