Playa de los Charcos: Een verborgen paradijs in het noorden van Fuerteventura

18 juli 2023
Playa de los Charcos: Een verborgen paradijs in het noorden van Fuerteventura

Fuerteventura, het op een na grootste Canarische eiland, staat bekend om zijn prachtige stranden, kristalheldere water en ideale omstandigheden voor watersporten. Maar weg van de drukte van de populaire toeristische gebieden ligt een verborgen parel: Playa de los Charcos. In dit blogbericht zullen we dit rustige strand in het noorden van Fuerteventura verkennen en uitleggen waarom het een bezoek waard is.

Locatie en bereikbaarheid

Playa de los Charcos ligt in het noorden van Fuerteventura, dicht bij het charmante dorpje El Cotillo. Het strand is gemakkelijk te bereiken met de auto, en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Als u liever met het openbaar vervoer reist, zijn er ook regelmatige busdiensten tussen de belangrijkste steden op het eiland en El Cotillo.

Het strand: fijn zand en kristalhelder water

Een van de belangrijkste kenmerken van Playa de los Charcos is het fijne, gouden zand. Dit maakt het strand perfect voor lange wandelingen en zonnebaden. Bovendien is het zand zo zacht dat het niet aan uw voeten blijft plakken, wat een groot voordeel is voor strandliefhebbers.

Het water bij Playa de los Charcos is kristalhelder en heeft een prachtige turkooizen kleur. Dit maakt het strand perfect voor snorkelen, zwemmen en gewoon genieten van het uitzicht op de oceaan. Daarnaast is het water relatief ondiep en kalmer dan op sommige van de andere stranden in de omgeving, waardoor het ideaal is voor gezinnen met kinderen.

Rust en ontspanning ver van de drukte

In tegenstelling tot sommige van de drukkere stranden op Fuerteventura, is Playa de los Charcos een rustige en ontspannen plek om te genieten van de zon en de zee. Er zijn geen grote hotels of resorts in de buurt, wat betekent dat het strand meestal niet overvol is, zelfs niet tijdens het hoogseizoen. Dit maakt het een ideale bestemming voor degenen die op zoek zijn naar een ontspannen en rustige strandervaring.

Natuurlijke schoonheid en wilde dieren

De omgeving rond Playa de los Charcos is ongerept en biedt een prachtig uitzicht op de natuurlijke schoonheid van Fuerteventura. Rotsachtige kliffen en vulkanische landschappen omringen het strand en zorgen voor een dramatische achtergrond. Bovendien is het gebied rijk aan wilde dieren, waaronder vele soorten vogels en zeedieren die u kunt observeren tijdens uw bezoek.

Watersporten en activiteiten

Hoewel Playa de los Charcos voornamelijk bekend staat om zijn rust en ontspanning, zijn er ook volop mogelijkheden voor watersporten en andere activiteiten. Dankzij de beschutte ligging is het strand ideaal voor snorkelen, en er zijn enkele interessante rotsformaties net onder het wateroppervlak die het verkennen waard zijn.

Daarnaast is het gebied rond Playa de los Charcos populair bij surfers en windsurfers. Hoewel het strand zelf meestal vrij kalm is, zijn er verschillende nabijgelegen stranden met uitstekende golven en windomstandigheden voor deze sporten.

Ten slotte is het strand ook een geweldige plek om te vissen. De rotsachtige kustlijn zorgt voor een ideale habitat voor veel verschillende soorten vissen, en u kunt uw geluk beproeven met een hengel en wat lokaas.

Nabijgelegen bezienswaardigheden en faciliteiten

Hoewel Playa de los Charcos vrij afgelegen is, zijn er enkele basisvoorzieningen in de buurt. Er zijn toiletten en douches op het strand, en er zijn enkele kleine cafés en restaurants op loopafstand waar u kunt genieten van een drankje of een maaltijd.

Als u op zoek bent naar meer bezienswaardigheden en activiteiten, ligt het dorpje El Cotillo op slechts een korte afstand. Dit charmante vissersdorp biedt een scala aan winkels, restaurants en bars, evenals een historisch kasteel en een vuurtoren die u kunt bezoeken.

Playa de los Charcos is een verborgen parel in het noorden van Fuerteventura. Met zijn fijne zand, kristalheldere water en rustige sfeer is het de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland. Of u nu op zoek bent naar een rustige dag op het strand, een snorkelavontuur of gewoon een prachtige plek om de zonsondergang te bekijken, Playa de los Charcos heeft het allemaal. Vergeet niet om dit bijzondere strand toe te voegen aan uw reisplannen voor uw volgende bezoek aan Fuerteventura.