Playa de los Lagos: Het rustige strand in het noorden van Fuerteventura

30 november 2023
Playa de los Lagos: Het rustige strand in het noorden van Fuerteventura

Fuerteventura is een prachtig eiland in de Canarische Eilanden en trekt elk jaar duizenden toeristen van over de hele wereld. Vanwege het warme klimaat, de witte zandstranden en de kristalheldere zee, is het een populaire bestemming voor zonaanbidders en watersportliefhebbers. Een van de mooiste en meest rustige stranden op het eiland is Playa de los Lagos, gelegen in het noorden van Fuerteventura. In deze blogpost zullen we meer vertellen over dit prachtige stukje strand.

Waarom Playa de los Lagos?

Het strand van Playa de los Lagos is een van de meest afgelegen en rustige stranden van Fuerteventura. Het is een perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen. Het heldere water en het fijne zand zorgen ervoor dat het strand eruitziet als een ansichtkaart. Het is ook een geweldige plek om te zwemmen, te snorkelen en te zonnebaden. Het strand is niet druk en er zijn geen watersportactiviteiten in de buurt, waardoor het nog vrediger is.

Hoe kom je bij Playa de los Lagos?

Playa de los Lagos is gelegen in het noorden van Fuerteventura, vlakbij de stad El Cotillo. De gemakkelijkste manier om er te komen is door een auto te huren en de weg te volgen naar El Cotillo. Het strand is vanaf daar goed aangegeven en er is voldoende parkeergelegenheid. Eenmaal aangekomen, moet je een korte wandeling maken om bij het strand te komen. Het is zeker de moeite waard om de wandeling te maken, want het uitzicht op zee is geweldig.

Wat kun je doen op Playa de los Lagos?

Met zijn rustige omgeving is Playa de los Lagos de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de natuur. Hier zijn enkele activiteiten die je kunt doen op het strand:

  1. Zwemmen: Het heldere water van Playa de los Lagos is perfect om in te zwemmen. De wateren zijn kalm en er zijn geen sterke stromingen. Het strand is ook veilig voor kinderen.
  2. Zonnebaden: Het fijne zand van het strand is perfect om op te liggen en te zonnebaden. Het is ook een geweldige plek om te genieten van de zonsondergang.
  3. Snorkelen: Het heldere water van Playa de los Lagos maakt het een ideale plek om te snorkelen. Er is een grote verscheidenheid aan zeeleven te zien, waaronder kleurrijke vissen en koralen.
Waar kun je eten en drinken?

Er zijn geen restaurants of bars op het strand van Playa de los Lagos, dus het is belangrijk om je eigen eten en drinken mee te nemen. Er zijn echter enkele restaurants en bars in de buurt van het strand in El Cotillo, waar je kunt genieten van lokale gerechten en drankjes.

Tips om te onthouden

Hier zijn enkele tips die je moet onthouden als je Playa de los Lagos bezoekt:

  1. Neem je eigen eten en drinken mee, want er zijn geen restaurants of bars op het strand.
  2. Breng zonnebrandcrème en een hoed mee, want er is weinig schaduw op het strand.
  3. Neem een handdoek en een parasol mee, want er zijn geen huurmogelijkheden op het strand.
  4. Ga vroeg naar het strand om drukte te vermijden.

Playa de los Lagos is een prachtig strand in het noorden van Fuerteventura, met kristalhelder water en fijn zand. Het is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van de natuur. Het is een rustig strand zonder de drukte van toeristen en watersportactiviteiten. Als je op zoek bent naar een afgelegen strand om te ontspannen, dan is Playa de los Lagos zeker een bezoek waard. Vergeet niet om je eigen eten en drinken mee te nemen, want er zijn geen restaurants of bars op het strand.