Playa de los Molinillos: Een verborgen parel in het noorden van Fuerteventura

12 juli 2023
Playa de los Molinillos: Een verborgen parel in het noorden van Fuerteventura

Fuerteventura, het op één na grootste eiland van de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn prachtige stranden en azuurblauwe wateren. Het eiland is een paradijs voor zowel strandliefhebbers als watersporters dankzij het aangename klimaat en de constante wind die het hele jaar door waait. Hoewel er tal van beroemde en drukbezochte stranden op het eiland te vinden zijn, zijn er ook enkele verborgen pareltjes die rust en ontspanning bieden, weg van de drukte van de toeristische hotspots. Een van deze verborgen pareltjes is Playa de los Molinillos, een prachtig en rustig strand in het noorden van Fuerteventura.

Locatie en bereikbaarheid

Playa de los Molinillos is gelegen in het noordoosten van Fuerteventura, tussen de populaire badplaatsen Corralejo en El Cotillo. Het strand ligt op ongeveer 20 kilometer afstand van Corralejo en is te bereiken via een onverharde weg die door het ruige en indrukwekkende landschap van het eiland loopt. Hoewel de weg naar het strand enigszins uitdagend kan zijn, is het de moeite waard om de reis te maken om dit prachtige, afgelegen strand te ontdekken.

Om Playa de los Molinillos te bereiken, is het aan te raden om een auto te huren, aangezien er geen openbaar vervoer in de buurt van het strand is. Een 4x4 voertuig is de beste optie, omdat de onverharde weg naar het strand soms moeilijk begaanbaar kan zijn, vooral na zware regenval. Zorg er ook voor dat je voldoende eten, drinken en zonnebrandcrème meeneemt, want er zijn geen voorzieningen op het strand zelf.

Het strand van Playa de los Molinillos

Het strand van Playa de los Molinillos is een prachtig, vrijwel ongerept stuk kust dat zich uitstrekt over ongeveer 600 meter. Het zand is fijn en goudkleurig, wat zorgt voor een aangenaam en comfortabel gevoel onder de voeten. Het water is helder en glinsterend, met prachtige tinten blauw en groen die perfect zijn voor een verfrissende duik.

Een van de belangrijkste kenmerken van Playa de los Molinillos is de rust en stilte die het biedt. Hoewel het strand niet helemaal verlaten is, is het zelden druk, zelfs niet tijdens het hoogseizoen. Dit betekent dat je altijd wel een rustig plekje kunt vinden om te ontspannen en te genieten van de zon, het zand en het geluid van de golven.

Activiteiten op en rondom Playa de los Molinillos

Hoewel Playa de los Molinillos een rustig en afgelegen strand is, zijn er nog steeds tal van activiteiten te ondernemen voor degenen die op zoek zijn naar iets meer dan alleen zonnebaden. Hier zijn enkele van de activiteiten die je kunt doen op en rondom het strand:

Snorkelen en duiken

Dankzij het heldere water en de rijke onderwaterwereld is Playa de los Molinillos een uitstekende plek om te snorkelen en duiken. Je kunt kleurrijke vissen, zee-egels en andere zeedieren spotten terwijl je de ondiepe wateren rondom het strand verkent. Als je wat verder uit de kust wilt duiken, zijn er verschillende duikscholen in de nabijgelegen stad El Cotillo die duiktrips aanbieden.

Wandelen

Het landschap rondom Playa de los Molinillos is adembenemend en biedt een uitstekende gelegenheid om te wandelen en de natuur van Fuerteventura te verkennen. Er zijn verschillende wandelpaden die je langs de kust en door de omliggende heuvels voeren, waar je kunt genieten van panoramische uitzichten over het eiland en de oceaan.

Surfing

Hoewel Playa de los Molinillos niet bekend staat als een surfspot, zijn er in de buurt enkele uitstekende plekken om te surfen. Het nabijgelegen strand van El Cotillo is een populaire surflocatie, vooral onder beginners. Er zijn verschillende surfscholen in de omgeving die lessen en materiaalverhuur aanbieden.

Playa de los Molinillos is een verborgen parel in het noorden van Fuerteventura die zowel rust als een scala aan activiteiten biedt. Het prachtige strand met zijn fijne zand en heldere water is perfect voor een ontspannen dag weg van de drukte van de meer toeristische gebieden op het eiland. Of je nu wilt zonnebaden, zwemmen, snorkelen, wandelen of surfen, Playa de los Molinillos heeft het allemaal. Als je op zoek bent naar een unieke en rustige strandervaring op Fuerteventura, is Playa de los Molinillos zeker een bezoek waard.