Playa del Viejo Rey: Een Rustig Strand met Kristalhelder Water

23 augustus 2023
Playa del Viejo Rey: Een Rustig Strand met Kristalhelder Water

Fuerteventura, het tweede grootste Canarische eiland, staat wereldwijd bekend om zijn prachtige stranden, indrukwekkende vulkanische landschappen en het hele jaar door zonnige klimaat. Een van deze verborgen schatten is Playa del Viejo Rey, een rustig strand met kristalhelder water. In dit blogartikel nemen we je mee op een ontdekking van dit paradijselijke strand en geven we je alle informatie die je nodig hebt voor een perfect dagje uit.

Locatie en toegankelijkheid

Playa del Viejo Rey is gelegen aan de westkust van Fuerteventura, in de gemeente La Pared. Het strand ligt op ongeveer 8 kilometer van het dorpje Pájara en 25 kilometer van de populaire badplaats Costa Calma. De afgelegen ligging van Playa del Viejo Rey zorgt voor een rustige en serene sfeer, ver weg van de drukke toeristische gebieden.

Om bij Playa del Viejo Rey te komen, moet je een onverharde weg volgen die begint bij La Pared. Hoewel de weg enigszins hobbelig en smal kan zijn, is het mogelijk om hier met een auto te rijden. Houd er echter rekening mee dat de parkeergelegenheid bij het strand beperkt is, dus het is aan te raden om vroeg te vertrekken om een parkeerplaats te bemachtigen.

Het strand en de omgeving

Playa del Viejo Rey is een prachtig, ongerept strand met fijn, goudkleurig zand en kristalhelder water. Het strand strekt zich uit over een lengte van ongeveer 1,5 kilometer en wordt begrensd door indrukwekkende kliffen en rotsformaties aan beide zijden. De natuurlijke schoonheid van Playa del Viejo Rey is echt adembenemend en maakt het tot een ideale locatie voor een ontspannen dagje uit.

Het water bij Playa del Viejo Rey is helder en rustig, waardoor het perfect is voor zwemmen en snorkelen. De zeebodem is zanderig en vrij van rotsen, wat bijdraagt aan de veiligheid en aangename zwemervaring. Het strand wordt niet bewaakt door strandwachten, dus het is belangrijk om waakzaam te zijn en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen bij het betreden van het water.

De omgeving van Playa del Viejo Rey is even indrukwekkend als het strand zelf. Achter het strand ligt een uitgestrekt duinlandschap, waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de flora en fauna van Fuerteventura. Bovendien bieden de kliffen aan weerszijden van het strand geweldige mogelijkheden voor wandelen, klimmen en het bewonderen van panoramische uitzichten over de oceaan.

Faciliteiten en activiteiten

Vanwege de afgelegen ligging van Playa del Viejo Rey zijn er geen voorzieningen zoals strandbars, toiletten of ligbedverhuur op het strand. Het is daarom belangrijk om voldoende eten, drinken en andere benodigdheden mee te nemen voor een dagje uit. Er is wel een klein restaurant in de buurt van La Pared, waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en verfrissende drankjes.

Naast zwemmen en zonnebaden biedt Playa del Viejo Rey verschillende activiteiten voor de avontuurlijke bezoekers. Zo is het strand populair bij surfers, vooral tijdens de wintermaanden wanneer de golven groter en krachtiger zijn. Houd er rekening mee dat er geen surfscholen of verhuurlocaties in de buurt van het strand zijn, dus je moet je eigen uitrusting meenemen als je wilt surfen.

Playa del Viejo Rey is ook een uitstekende locatie voor natuurliefhebbers en vogelspotters. De omliggende kliffen en duinen bieden een thuis voor tal van inheemse planten en dieren, waaronder enkele zeldzame en bedreigde vogelsoorten. Een wandeling door dit unieke landschap is een geweldige manier om de diversiteit en schoonheid van Fuerteventura te ervaren.

Playa del Viejo Rey is een verborgen parel op het prachtige eiland Fuerteventura. Met zijn rustige sfeer, kristalhelder water en adembenemende landschap, biedt dit strand een perfecte ontsnapping uit de drukte van het dagelijkse leven. Of je nu wilt ontspannen in de zon, zwemmen in het kalme water of de omringende natuur verkennen, Playa del Viejo Rey heeft voor elk wat wils. Dus waar wacht je nog op? Pak je strandtas, zonnebrandcrème en zonnebril en maak je klaar voor een onvergetelijke dag op Playa del Viejo Rey!