Strandvakantie op Fuerteventura

18 november 2023
Strandvakantie op Fuerteventura

Fuerteventura staat bekend als een van de beste bestemmingen voor een strandvakantie in Europa. Het eiland biedt prachtige stranden, kristalhelder water en een ontspannen sfeer die perfect is om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Of je nu op zoek bent naar een luxe resort of een budgetvriendelijke optie, Fuerteventura heeft voor elk wat wils. Hier zijn enkele van de beste plekken om te genieten van een strandvakantie op het eiland, inclusief accommodaties en activiteiten.

1. Corralejo

Corralejo is een van de populairste bestemmingen op Fuerteventura en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Het heeft een prachtig strand dat zich uitstrekt over meer dan 10 kilometer en is omgeven door duinen. Het water is helder en ondiep, waardoor het perfect is voor gezinnen met kinderen. De stad zelf heeft een bruisende sfeer en biedt tal van restaurants, bars en winkels.

Accommodaties in Corralejo

Er zijn tal van accommodaties in Corralejo, van luxe resorts tot betaalbare appartementen. Sommige van de beste opties zijn:
- Hotel Riu Palace Tres Islas: Dit vijfsterrenhotel ligt direct aan het strand en biedt stijlvolle kamers, een zwembad en een spa.

- Oasis Papagayo Sport & Family: Dit resort is ideaal voor gezinnen en biedt appartementen met een kitchenette, een zwembad en een kinderclub.

- H10 Ocean Dreams: Dit hotel ligt op slechts een steenworp afstand van het strand en biedt moderne kamers, een zwembad en een dakterras met uitzicht op zee.

Activiteiten in Corralejo

Naast het strand zijn er tal van activiteiten in Corralejo, waaronder:

- Watersporten: Corralejo is een van de beste plekken op het eiland om te surfen, windsurfen en kitesurfen. Er zijn tal van scholen waar je lessen kunt volgen of materiaal kunt huren.

- Boottochten: Er zijn tal van boottochten beschikbaar vanuit de haven van Corralejo, waaronder naar het nabijgelegen eiland Lobos.

- Dune buggy tours: Verken de duinen rond Corralejo op een leuke en avontuurlijke manier door een dune buggy tour te boeken.

2. Costa Calma

Costa Calma is een rustiger alternatief voor Corralejo en biedt een prachtig strand dat zich uitstrekt over meer dan 20 kilometer. Het water is rustig en ondiep, waardoor het perfect is voor gezinnen met kinderen. De stad zelf heeft een ontspannen sfeer en biedt tal van restaurants, bars en winkels.

Accommodaties in Costa Calma

Er zijn tal van accommodaties in Costa Calma, van luxe resorts tot betaalbare appartementen. Enkele van de beste opties zijn:

- SBH Costa Calma Palace: Dit vijfsterrenhotel ligt direct aan het strand en biedt elegante kamers, een zwembad en een spa.

- R2 Rio Calma: Dit hotel ligt op een rustige locatie en biedt moderne kamers, een zwembad en een prachtig uitzicht op zee.

- SBH Club Paraíso Playa: Dit all-inclusive resort is ideaal voor gezinnen en biedt appartementen met een kitchenette, een zwembad en een kinderclub.

Activiteiten in Costa Calma

Naast het strand zijn er tal van activiteiten in Costa Calma, waaronder:

- Windsurfen: Costa Calma is een van de beste plekken op het eiland om te windsurfen. Er zijn tal van scholen waar je lessen kunt volgen of materiaal kunt huren.

- Wandelen: Het nabijgelegen natuurpark Jandia biedt prachtige wandelpaden met adembenemende uitzichten.

- Golfen: Er zijn tal van golfbanen in de buurt van Costa Calma, waaronder de Fuerteventura Golf Club.

3. Jandia

Jandia is een van de meest afgelegen gebieden op het eiland en biedt prachtige stranden die zich uitstrekken over meer dan 20 kilometer. Het water is helder en rustig, waardoor het perfect is om te zwemmen en te snorkelen. De stad zelf heeft een ontspannen sfeer en biedt tal van restaurants en bars.

Accommodaties in Jandia

- Iberostar Selection Fuerteventura Palace: Dit vijfsterrenhotel ligt direct aan het strand en biedt elegante kamers, een zwembad en een spa.

- Occidental Jandia Mar: Dit resort is ideaal voor gezinnen en biedt appartementen met een kitchenette, een zwembad en een kinderclub.

- Robinson Club Jandia Playa: Dit all-inclusive resort ligt aan het strand en biedt moderne kamers, een zwembad en tal van activiteiten.

Er zijn tal van accommodaties in Jandia, van luxe resorts tot betaalbare appartementen. Enkele van de beste opties zijn:
Activiteiten in Jandia

Naast het strand zijn er tal van activiteiten in Jandia, waaronder:

- Snorkelen: Het water rond Jandia is helder en rustig, waardoor het perfect is om te snorkelen en de onderwaterwereld te verkennen.

- Wandelen: Het nabijgelegen natuurpark Jandia biedt prachtige wandelpaden met adembenemende uitzichten.

- Paardrijden: Verken de omgeving van Jandia te paard en geniet van het prachtige landschap van het eiland.

Fuerteventura is de perfecte bestemming voor een strandvakantie, of je nu op zoek bent naar een luxe resort of een budgetvriendelijke optie. Met prachtige stranden, kristalhelder water en een ontspannen sfeer, zal het eiland zeker indruk op je maken. Bezoek Corralejo voor een bruisende sfeer, Costa Calma voor een rustige vakantie en Jandia voor afgelegen stranden. Wat je ook kiest, je zult zeker genieten van je tijd op Fuerteventura.