Windsurfen op Fuerteventura: de beste plekken en tips

7 oktober 2023
Windsurfen op Fuerteventura: de beste plekken en tips

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming met geweldige wind- en watersportmogelijkheden, dan is Fuerteventura de place to be. Het eiland in de Canarische Eilanden heeft een reputatie als een van de beste plekken ter wereld om te windsurfen en te kitesurfen. Met zijn constante wind, warme temperaturen en prachtige stranden is Fuerteventura een paradijs voor watersportliefhebbers. Of je nu een beginner bent of een ervaren windsurfer, hier zijn de beste plekken om te windsurfen op Fuerteventura.

Sotavento Beach

Sotavento Beach, gelegen in het zuiden van het eiland, is een van de populairste plekken om te windsurfen op Fuerteventura. Het strand is enorm lang en breed en biedt voldoende ruimte voor beginners en gevorderden om te oefenen. De wind is vaak aanwezig en sterk genoeg voor freestyle windsurfen, maar ook mild genoeg voor beginners en kinderen.

Het strand is verdeeld in verschillende zones, en er zijn windsurfscholen waar je lessen kunt nemen en materiaal kunt huren. Als je een beginner bent, is dit de ideale plek om te leren windsurfen. In de ondiepe wateren kun je gemakkelijk opstaan en balanceren op je board zonder te veel moeite. Voor degenen die meer gevorderd zijn, zijn er tal van uitdagingen, zoals golven en sterkere winden.

Costa Calma

Costa Calma ligt op slechts 10 minuten rijden van Sotavento Beach en is een andere geweldige plek om te windsurfen op Fuerteventura. Dit strand is meer geschikt voor gevorderde windsurfers vanwege de sterke winden en golven. Het is niet geschikt voor beginners vanwege de diepte van het water en de sterke stromingen.

Het strand is een van de beste plekken op het eiland om te freestylen, met uitstekende windcondities voor het uitvoeren van trucs en sprongen. Er zijn ook windsurfscholen die lessen aanbieden voor gevorderden die hun vaardigheden willen verbeteren.

Flag Beach

Flag Beach is gelegen in het noorden van Fuerteventura en is een andere populaire plek om te windsurfen. Het strand is ideaal voor beginners vanwege de ondiepe wateren en milde winden. Het is ook een geweldige plek voor gevorderde windsurfers die willen genieten van de mooie omgeving en de relaxte sfeer.

Flag Beach heeft een verscheidenheid aan windsurfscholen waar je materiaal kunt huren en lessen kunt nemen. Het strand heeft ook verschillende bars en restaurants waar je kunt genieten van een drankje of een hapje na een lange dag windsurfen.

Cotillo

Cotillo is een ander strand in het noorden van Fuerteventura en biedt uitstekende windcondities voor windsurfers. Het strand is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, met ondiep water voor beginners en sterke winden voor degenen die op zoek zijn naar een uitdaging.

Cotillo is ook een geweldige plek om te kitesurfen en heeft een relaxte sfeer. Er zijn verschillende windsurfscholen in de buurt van het strand die lessen aanbieden en materiaal verhuren.

Playa de Esquinzo

Playa de Esquinzo is gelegen in het zuidwesten van Fuerteventura en biedt een unieke windsurfervaring. Het strand is minder druk dan andere plekken op het eiland en heeft een prachtig uitzicht op de oceaan.

Het water bij Playa de Esquinzo is dieper dan op andere plekken op het eiland, waardoor het meer geschikt is voor gevorderde windsurfers. Er zijn ook tal van bars en restaurants in de buurt van het strand waar je kunt ontspannen na een lange dag op het water.

Tips voor windsurfen op Fuerteventura

Als je gaat windsurfen op Fuerteventura, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

Conclusie

Fuerteventura is een geweldige bestemming voor windsurfers, of je nu een beginner bent of een ervaren windsurfer. Met zijn constante wind en prachtige stranden zijn er talloze plekken om te windsurfen op het eiland. Sotavento Beach, Costa Calma, Flag Beach, Cotillo en Playa de Esquinzo zijn enkele van de beste plekken om te windsurfen op Fuerteventura. Vergeet niet om veiligheidsmaatregelen te nemen en te genieten van je tijd op het water!